Dårlig kode sender Bing og Yahoo i sort

En opdatering fredag betød, at de personer, som ville benytte sig af Bing og Yahoos søgemaskiner blev mødt af en fejlmeddelelse.

Fredag gik både Yahoos og Microsofts søgemaskiner i sort. Det skete efter Microsoft sendte en dårlig kodeopdatering, hvorefter de havde besvær med at fjerne opdateringen igen. Det skriver Reuters.

Udfaldene var derfor ikke forårsaget af udefrakommende faktorer. Det er en anonym person, som har fortalt Reuters om nedbruddene.

Microsoft Bing-søgemaskinen kører også Yahoos søgemaskine efter en 10-årig aftale indgået i 2009, og derfor gik Yahoo ned sammen med Microsoft.

Det betød at folk, der forsøgte at komme ind på Yahoos søgemaskine fredag, blev mødt med en fejlmeddelelse, som fortalte, at Yahoos ingeniører arbejdede på sagen.

Søgemaskinen virkede igen senere på fredagen.

Efter crashet gik Microsofts forsøg på at føre systemet tilbage galt. Hvilket tvang dem til at lukke grupper af linkede servere ned, for at komme tilbage til det punkt, hvor alt kørte glat.

Da det problem var løst, havde Yahoo svært ved at behandle efterslæbet af søgeforespørgsler.

”Her til morgen har nogle af vores kunder oplevet en kort isoleret forstyrrelse af vores service, som nu er blevet løst, sagde en talsmand for Microsoft i et kort statement fredag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Michael T. Jensen

Det kan godt være Google er store, men Bing og Yahoo har faktisk tilsammen en fornuftig markedsandel i USA

Det ville undre mig meget, hvis ikke Yahoo og Bing har fornuftige markedsandele... Bing bliver presset ned i halsen på alle ved default installation af Windows 8 med brug af default browser - som matcher en ikke uvæsentlig del af befolkningens almindelige adfærd. Yahoo kender jeg ikke - det er et dekade siden jeg sidst søgte via denne søgemaskine.

Jeg har dog været ude for at jeg ikke har kunne finde noget info, jeg havde brug for, på Microsofts hjemmeside. Den indbyggede søgefunktion på hjemmesiden var ikke til nogen hjælp. Jeg tænkte, at Bing måtte være den helt rigtige browser til formålet, men her fik jeg ca. samme hjælp som med den indbyggede (som jo formentlig er baseret på Bing). Tilbage til Google og vupti: Her var svaret i hænde på første søgning... Hvis ikke engang Bing er anvendelig på Microsofts hjemmeside, hvad kan den så bruges til? Sjove billeder med katte?

  • 4
  • 0
#4 Bent Jensen

MS har lavet BING ikke for at lave en god søgemaskine, man for at få nogen af de penge som Google tjener rigeligt og nemt. Det ses ved at du næsten inden du starte med at bruge den, bliver præsenteret for at købe reklame. Dette kommer aldrig til at virke før BING bliver bare en nogenlunde anstændig søgemaskinne. Da hvis man søger, så kommer kommer betalte annoncere først, og tit også det eneste den finder. og ikke noget som er bare i nærheden af det man søger.

Så hvis MS i stedet for alle deres miliarder på reklame for BING have brugt dem på udvikling, så var de nok kommet længere. En søgemaskinne er så vigtigt for ens brug af Internettet, at en halvdgod ikke er godt nok. Og BING er ikke nær halvgod.

Tilsammenligning lavet Google først en rigtigt god søgemaskine, med en "genial" søge logmeritme. Bagefter fandt de ud af hvordan man tjente penge.

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere