Cybertrusler presser universiteterne: It-afdelingen går fri af DTU’s sparekniv

Plus22. marts kl. 05:001
DTU
På netværksspecialisternes kontor bliver der diskuteret og tegnet. Netværket på DTU skal bl.a. opdeles yderligere, og udstyret skal opgraderes. Illustration: Jakob Carlsen.
Voksende udgifter til cybersikkerhed presser DTU’s i forvejen skrøbelige budget, men efter hackerangreb er der ingen vej udenom.
Artiklen er ældre end 30 dage

»Ingen medarbejderkategorier er fredet,« meddelte universitetsdirektør Claus Nielsen, da DTU i februar annoncerede en større fyringsrunde, der kulminerede i 75 fyresedler og 64 frivillige fratrædelser.

Alligevel ser én kategori ud til at gå fri: It-sikkerhedsfolkene på DTU kan se frem til at få nye kolleger, mens sparekniven skærer andre steder. En tocifret millioninvestering i cybersikkerhed er netop en af grundene til universitetets sparerunde.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
22. marts kl. 12:24

Hvis grundprincippet er at forskningsfrihed betyder : Forskerne har ret til at bruge den software og hardware, der passer til deres opgave.

Så står universiteterne med et kulturproblem som kommer til at forfølge dem til vendens ende.

Hvis ingen må et universitet må sige nej til noget hardware eller software, fordi en forsker ønsker det, så bør IT afdelingen på Universitet isolere her forsker i deres egen lille indeluk. Altså dem som ønsker at bruge hardware og software som ikke er sikkert. Der er vel ingen der siger at Universitet SKAL stille redskaber til rådighed for en forsker.

Scenario: Forsker vil brug usikkert software, Universistet siger værsgod, her er et lokale, men ingen adgang til vores data eller systemer og du skal selv bygge dig eget netværk og købe din egen internetforbindelse.