Cybertruslen mod Danmark vurderes som ‘meget høj’

I debutrapporten fra Center for Cybersikkerheds såkaldte Trusselsvurderingsenhed vurderes truslen mod danske virksomheder og myndigheders eksponering for cyberkriminalitet og -spionage som ‘meget høj’.

‘Der er en specifik trussel. Der er kapacitet, hensigt, planlægning og mulig iværksættelse. Angreb eller skadevoldende aktivitet er meget sandsynlig.’

Sådan lyder den formelle definition af den højeste klassificering af cybertrusselsniveauer, som Center for Cybersikkerheds (CFCS) Trusselsvurderingsenhed i sin første rapport giver på områderne ‘cyberspionage’ og ‘cyberkriminalitet’.

Det skriver CFCS i en pressemeddelelse.

Dermed er spionage og generel ‘kriminalitet’ altså det, som danske it-administratorer skal tage sig mest i agt over for i 2016, mens truslen om ‘cyberterror’ mod danske it-systemer i rapporten får klassificeringen ‘lav’.

Læs også: Ferietips fra Center for Cybersikkerhed: Pas på fremmede USB-nøgler og offentligt wifi

»Det vil være et godt nytårsforsæt for ledelserne i virksomheder og myndigheder at gøre 2016 til året, hvor cybersikkerhed kommer centralt på dagsordenen. Der er nemlig tale om et meget højt trusselsniveau,« udtaler chefen for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund-Sørensen.

Du kan læse hele trusselsvuderingen fra CFCS her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (5)

Kommentarer (5)
Michael Jensen

"Meget høj" er det allerhøjeste niveau hos CFCS. Det er Red Alert, det er DEFCON 1.
Træk stikkene og klip kablerne!
...eller hvad?

Hvad gør vi næste år, når det er værre?

Jan Gundtofte-Bruun

Uspecifik skræmmeretorik, det er helt sikkert ingen overdrivelse. Send flere penge!

/s

Når det er sagt, står der også fornuftige ting i rapporten: "danske virksomheder og myndigheder bør tage it-sikkerhed alvorligt", ja tak gerne, og "Til gengæld vurderes truslen fra cyberterror at være lav", som jo er rart at høre.

Christian Nobel

Send flere penge!

Præcis, det var også min første tanke.

Men desværre er alt hvad de går og beflitter sig med i krigsministeriets afdeling for cyberkrig underlagt mørklægningsloven, så de kan jo sige hvad som helst - vi aner ikke om det skal tages for pålydende.

Og det lader åbenbart til at være forgæves at ulven tog Peter:
http://aoh.dk/artikel/20150330/ulven-kommer-

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017