Cybertruslen mod Danmark vurderes som ‘meget høj’

Illustration: leowolfert/Bigstock
I debutrapporten fra Center for Cybersikkerheds såkaldte Trusselsvurderingsenhed vurderes truslen mod danske virksomheder og myndigheders eksponering for cyberkriminalitet og -spionage som ‘meget høj’.

‘Der er en specifik trussel. Der er kapacitet, hensigt, planlægning og mulig iværksættelse. Angreb eller skadevoldende aktivitet er meget sandsynlig.’

Sådan lyder den formelle definition af den højeste klassificering af cybertrusselsniveauer, som Center for Cybersikkerheds (CFCS) Trusselsvurderingsenhed i sin første rapport giver på områderne ‘cyberspionage’ og ‘cyberkriminalitet’.

Det skriver CFCS i en pressemeddelelse.

Dermed er spionage og generel ‘kriminalitet’ altså det, som danske it-administratorer skal tage sig mest i agt over for i 2016, mens truslen om ‘cyberterror’ mod danske it-systemer i rapporten får klassificeringen ‘lav’.

Læs også: Ferietips fra Center for Cybersikkerhed: Pas på fremmede USB-nøgler og offentligt wifi

»Det vil være et godt nytårsforsæt for ledelserne i virksomheder og myndigheder at gøre 2016 til året, hvor cybersikkerhed kommer centralt på dagsordenen. Der er nemlig tale om et meget højt trusselsniveau,« udtaler chefen for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund-Sørensen.

Du kan læse hele trusselsvuderingen fra CFCS her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
Jan Gundtofte-Bruun

Uspecifik skræmmeretorik, det er helt sikkert ingen overdrivelse. Send flere penge!

/s

Når det er sagt, står der også fornuftige ting i rapporten: "danske virksomheder og myndigheder bør tage it-sikkerhed alvorligt", ja tak gerne, og "Til gengæld vurderes truslen fra cyberterror at være lav", som jo er rart at høre.

Christian Nobel

Send flere penge!

Præcis, det var også min første tanke.

Men desværre er alt hvad de går og beflitter sig med i krigsministeriets afdeling for cyberkrig underlagt mørklægningsloven, så de kan jo sige hvad som helst - vi aner ikke om det skal tages for pålydende.

Og det lader åbenbart til at være forgæves at ulven tog Peter:
http://aoh.dk/artikel/20150330/ulven-kommer-

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017