Det nye Cybersikkerhedsråd, som nedsættes af forsvarsminister Trine Bramsen (S), og som skal drives af Center for Cybersikkerhed og Digitaliseringsstyrelsen i fællesskab, skal sikre awareness-kampagner »rettet mod borgerne.«
Det fremgår af kommissoriet (PDF) for det nye råd, som Version2 har fået aktindsigt.
Det understreges dermed, at det nye råd, der forventes at holde møde 3-4 gange om året, ikke alene skal arbejde for virksomhedernes it-sikkerhed, men også på borgerniveau.
Virksomhedssikkerhed er nemlig allerede dækket af Erhvervsstyrelsens Virksomhedsrådet for IT-sikkerhed.
Generelt får rådet ifølge kommissoriet følgende fire hovedarbejdsområder.
Rådgivning til udvikling af den nationale cyber- og informationssikkerhedsstrategi. Konkret kan rådet f.eks. gennemføre analyser, der kan danne baggrund for prioritering af igangsatte eller eventuelt kommende initiativer
Bidrage til videndeling, rådgivning og vejledning på strategisk niveau bl.a. gennem relevante publikationer, netværk og konferencer samt bidrag til videndeling i forhold til information om trusler, sårbarheder, hændelser og cyberøvelser til relevante parter.
Undersøge behovet for og foreslå udvikling af relevante cybersikkerhedskompetencer, blandt borgere og medarbejdere, herunder f.eks. inden for uddannelse og forskning.
Bidrage til koordination af den danske indsats i forbindelse med ENISAs årlige ”cyber security month” i oktober, samt bidrage til en årlig awareness-kampagne rettet mod borgerne.
Som tidligere meldt ud vil Cybersikkerhedsrådet vil have et delt formandskab mellem den offentlig og private sektor. For den offentlige sektor vil Center for Cybersikkerhed og Digitaliseringsstyrelsen dele formandsskabet og på skift varetage dette.
For den private sektor vil formandsskabet blive udpeget på første møde i Cybersikkerhedsrådet.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.