Cyberlandsholdet nummer fem ved EM

Illustration: Pressefoto/Aalborg Universitet
Antallet af cyberangreb i Danmark er stigende, og derfor håber cyberlandsholdets træner, at interessen omkring europmesterskaberne kan tiltrække flere unge til uddannelserne.

Det danske cyberlandshold tager femtepladsen ved europamesterskaberne i cybersikkerhed.

Det skriver Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

Under konkurrencen i Prag i Tjekkiet har landsholdet demonstreret, at de kan sikre systemer mod angreb.

»Truslen mod Danmark er stor og antallet af cyberangreb er stigende. Jeg håber, at cybermesterskaberne vil bidrage til at tiltrække flere unge til at tage en uddannelse indenfor cybersikkerhed. Interessen for emnet vækker stor interesse blandt de unge og det betyder, at vi i fremtiden vil få dygtige IT-kandidater,« siger landstræner og professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen.

Landsholdet består af ti unge i alderen 15-25 år, og det er første gang Danmark placerer sig i top fem. Danmark har dystet mod Tyskland, Østrig, Belgien, Cypern, Grækenland, Irland, Italien, Malta, Portugal, Rumænien, Slovenien, Spanien, Frankrig, Holland, Polen og Schweiz.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kevin Kruse

Jeg forstår at nogle gerne vil beskytte sig selv og sin arbejdsgiver, og derfor beder om at få sløret sit ansigt på billeder. Men desværre er det ikke konsekvent. Cyberlandsholdets egen Twitter profil viser desværre de samme mennesker i forskellige sammenhænge, uden sløring.

  • 2
  • 0
#2 Povl H. Pedersen

Jeg forstår ikke pixelering til at sløre billeder. Hver pixel er typisk en gennemsnitsværdi. Jeg antager, at såfremt man får flere billeder med pixel-offset, så kan man vel enten stacke+gennemsnit dem, eller lave andre smarte ting for at få en gennemsnitsværdi for et mindre område, f.eks. af pixel størrelse med billeder nok. Og lidt ML/AI kunne nok også hjælpe.

Og specielt på TV kunne jeg forestille mig at man får så mange frames hurtigt at det burde være trivielt.

  • 1
  • 0
#3 Henning Wangerin

Og specielt på TV kunne jeg forestille mig at man får så mange frames hurtigt at det burde være trivielt.

Jeg har set programmer demonstreret på tyske tv som tager en stream og un-pixelerer de felter der skjules. Det virkede ikke perfekt, men godt nok til at kunne læse nummerplader på biler der kører forbi, som er blevet sløret på normal vis.

Hvis de vil noget, så er det den gode gamle sorte bjælke der skal på arbejde igen ;-)

/Henning

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere