Cyberkrigen raser i Iran

Borgere viser utilfredsheden med resultatet af præsidentvalget ved at opfordre til DDoS-angreb. Regeringen har lukket for iransk adgang til Twitter.

Utilfredsheden med, at Irans siddende præsident Mahmoud Ahmadinejad forleden blev genvalgt, har ud over massive demonstrationer i hovedstaden Teheran også ført til skærmydsler i cyberspace.

Flere protestgrupper opfordrer til at udføre DDoS-angreb mod både den ene og den anden part i konflikten.

Et DDoS-angreb (Distributed Denial of Service) er et hacker-angreb fra mange samtidige computere mod en server, således at den bliver utilgængelig i kortere eller længere tid. Angrebet forsøger at få serveren til at gå ned, eller overbelaste den med mange uvedkommende forespørgsler.

Flere websider på Twitter linker direkte til DDoS-værktøjer, og ikke overraskende er Twitter blevet blokeret i Iran.

Værktøjerne, der bliver linket til, er simple, men effektive programmer, som man opfordres til at installere og bruge som våben i kampen.

En af de websider, der indgår i arsenalet, åbner for eksempel ti frames, som konstant genindlæses og derved, når mange nok besøger websiden, udsætter en række officielle iranske hjemmesider for DDoS angreb.

Blandt de ramte sites er ifølge sikkerhedsfirmaet CSIS Presstv.ir, Khamenei.ir, President.ir, Police.ir og Justice.ir. Tilsyneladende har bagmændene haft held med deres foretagende, da Version2 forgæves har forsøgt at komme ind på siderne.

Disse angreb er identisk med andre simple såkaldte CyberJihad-programmer.

Danske CSIS advarer dog også om, at der er taget mere avancerede programmer i brug, bl.a. "Low Orbit Ion Cannon" fra "Praetox.com" der kommer i en prækonfigureret version med mål i Iran indlagt i konfigurationsfilen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Deleted User

Man ser helt tydeligt, at der IKKE er forbindelser fra Iran, men fra andre lande. Folk kører ting gennem proxies i udlandet. Derfor er det også helt korrekt at sige, at man har lukket for Twitter i Iran, for det HAR man.

Det er lidt ligesom at sige at fogedretten IKKE har beordret adgangen til Pirate Bay spærret, fordi der stadig er danske brugere (== empirisk bevis?)

  • 0
  • 0
#3 Anonym

er metoden jo hammer lige gyldig. Det, det handler om, er om de kan få kontakt med udlandet. Jeg håber sgu iranerne får held med deres oprør. Hvad de iranske myndigheder har gang i er en skændsel imod enhver tanke bag internet, men også demokratiske rettigheder iøvrigt. Hvorfor skal iranerne ikke også have de muligheder, vi andre har. De dér "åndelige" personer er jo bare andre ord for diktatorer. (Som skjuler sig bag religion, iøvrigt. En af årsagerne til, jeg er ateist).

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere