Cyberkrig efter voldelig konfrontation: Kinesiske hackere har angrebet Indien 40.000 gange i de seneste fem dage

Illustration: kb-photodesign / Bigstock
Efter en voldelig konfrontation mellem indiske og kinesiske tropper har hackere fra Kina forsøgt med mere end 40.300 cyberangreb over de seneste fem dage, lyder det fra indisk politis cybersikkerhedsafdeling.

Hackere fra Kina angriber i stigende grad forskellige sektorer i Indien, hvor der over de seneste fem dage har der været over 40.300 forsøg på cyberangreb, rapporterer den indiske delstat Maharashtras politis cybersikkerhedsafdeling i en YouTube-video fra det indiske medie LatestLY.

Cyberangrebene kommer få uger efter, at indiske og kinesiske tropper indgik i en voldelig konfrontation i Galwan-dalen i grænseområdet mellem de to lande i den vestlige del af Himalaya.

»I de seneste fem dage har vi været vidne til en pludselig stigning i cyberkriminel aktivitet i det indiske cyberspace. Forskellige sektorer, herunder infrastruktur, informations- og bankvirksomheder, har hovedsagelig været målet for kinesiske angribere. Mindst 40.300 cyberangreb er blevet foretaget i denne tidsperiode,« lyder det fra Yashasvi Yadav, der er generalinspektør i Maharashtras politis cyberafdeling, i YouTube-videoen.

Han tilføjer, at et stort antal af angrebene kommer fra Chengdu, som er hovedstaden i Sichuan-provinsen i Kina, og at angrebene kan deles op i tre kategorier; denial of service, IP-hijacking og phishing.

»Dette har efterladt den indiske regerings cyberinfrastruktur sårbar i øjeblikket,« lyder det fra Yashavi Yadav.

Til News18 fortæller administrerende direktør for it-sikkerhedsfirmaet Quick Heal Security Labs, Himanshu Dubey:

»I de sidste par dage har vi set nogle velkalibrerede angreb rettet mod Indiens kritiske infrastruktur ved hjælp af malware, der er designet til at kommunikere med CnC-servere (Command & Control) i Kina. Som en del af disse angreb bliver krypo-'miner'- og Remote Access Tool-malware lagt på ofres computere, som mulliggør fjernadministration og omfattende interaktioner med disse enheder. En del af handlingerne inkluderer keylogging (en almindelig taktik til at stjæle legitimationsoplysninger), skærmoptagelse, privilegie-eskalering (brugt til at få adgang til dybere niveauer af klassificerede filer) og dataudfiltrering samt andet.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Deleted User

samarbejder med Kina?

Nåååår jo, vi har ikke noget valg!

PS: på konkurrerende nyhedssider, kan man læse om at danskere fra aalborg universitet har medvirket til at udvikle ansigtsgenkendelsesalgoritmer, altså, danskere som direkte samarbejder om den her form for cyber-slave-kultur.

Det "undskyldes" så efterfølgende som en "uheldig" fejl, men come on - har vi ikke hørt den før?

  • 9
  • 0
#5 Lars T. Petersen

Jeg har en lille testserver der måler daglige angreb med fail2ban, og her kommer dem fra kina ind på førstepladsen med 2k afvisninger/dag, hvilket så er 10k på 5 dage. Kun 500 daglige angreb fra USA.

Kan jeg gøre noget ved det? Kan jeg klage til den kinesiske ambasade?

  • 7
  • 0
#6 Rune Hansen

Man kan håbe at trykket bliver taget lidt af Kinesernes angreb på Australiens sundhedsvæsen imellemtiden. Da det har været terroriseret længe efter at de gik ind for en WHO undersøgelse af Coronaudbrudet.

Imellemtiden må man jo stille sig spørgsmålet i resten af verden. Hvornår skal man trække en streg i sandet. Hvor mange lande kan man tillade bliver invaderet og intimideret, hvor store kan kz-lejrene blive før de ikke længere kan ignoreres. Jeg tror desvære ikke det bliver vores nuværende politikere, men nærmere befolkningerne i verdenssamfundet som på et tidspunkt kræver handling.

  • 9
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere