Cybergeddon er aflyst i Ukraine: »Hackerangreb er intet sammenlignet med en bombe på Nørreport«

5. september 2022 kl. 04:003
soldat ukraine
En ukrainsk soldat kommunikerer over radio ved fronten i Donbas i juni. Sikre kommunikationsmidler kan betyde forskellen mellem liv og død i krig. Illustration: Aris Messinis/AFP/Ritzau Scanpix.
Danmark har meldt cyberkapacitet klar til NATO - men hvad vil det sige, og hvilken rolle spiller cyberkrig i moderne krigsførsel? Dansk ekspert og medforfatter til NATOS cyberdoktrin forklarer.
Artiklen er ældre end 30 dage

Allerede kort tid efter den første russiske tank rullede over grænsen til Ukraine, blev det klart, at noget var gået galt for russerne i deres forsøg på at indlede en lynkrig. Den koordination, der er altafgørende for en effektiv, moderne hær, var ikke på plads.

Det betød, at russerne led omfattende tab på landjorden, mens det ellers imponerende luftvåben nærmest holdt stille. Samtidig blev den ene russiske general efter den anden elimineret alt for tæt på fronten - russerne havde tydelige problemer med kommunikations-forbindelserne til de invaderende soldater i Ukraine  

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
5. september 2022 kl. 10:36

Mit bedste bud : Når krigen er over og Rusland bedre kan allokere ressourcer så vil vi se en forøgelse af hacker aktivitet fra Rusland.

afhængigt af udfaldet af krigen kommer vi måske også til at se en øget aktivitet fra Ukraine mod EU.

2
6. september 2022 kl. 22:55

Det ville da være underligt hvis Ukraine valgte at angribe dem der hjælper dem...