Cyberangreb rammer spiludgiveren bag Dark Souls og Pac-Man: Ser ud til at være ransomware

Cyberangreb rammer spiludgiveren bag Dark Souls og Pac-Man: Ser ud til at være ransomware
Billede fra spillet Elden Ring, som japanske Bandai Namco står bag. Illustration: Bandai Namco, FromSoftware.
Hackergruppen ALPHV/BlackCat står angiveligt bag ransomwareangreb på den verdensberømte japanske spiludgiver Bandai Namco.
14. juli kl. 10:15

Den japanske spiludgiver Bandai Namco, der står blandt andet står bag Elden Ring og Dark Souls samt klassikere som Pac-Man og Tekken, bekræfter i en pressemeddelelse, at virksomheden 3. juli 2022 blev ramt af et cyberangreb.

Det skriver Bleeping Computer.

Læs også: Nu skal tech-giganter reguleres: EU's to lovpakker stemt igennem i Parlamentet

»Efter vi bekræftede den uautoriserede adgang, har vi truffet foranstaltninger som at blokere adgangen til serverne for at forhindre ulykken i at sprede sig. Derudover er der en mulighed for, at kundeoplysninger relateret til legetøjs- og hobbyvirksomheden i de asiatiske regioner (undtagen Japan) var inkluderet på serverne og pc'erne, og vi er i øjeblikket ved at identificere status om et eventuelt læk, omfanget af skaden og undersøge årsagen,« lyder det i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Finansminister afventer »grundig og fyldestgørende redegørelse« fra Nets: Endnu uvist, hvornår den ligger klar

Ransomwaregruppen ALPHV/BlackCat tog i mandags ansvar for et cyberangreb mod Bandai Namco og hævder, at de har stjålet virksomhedsdata i forbindelse med angrebet. ALPHV/BlackCat har endnu ikke offentliggjort stjålne data, hvilket typisk heller ikke sker, før hackerne er sikre på, at offeret ikke betaler løsesummen.

ALPHV/BlackCat er blandt hackergrupper, der for nyligt er begyndt at inkorporere en søgefunktion på deres 'leak site', hvilket gør det muligt at søge i de stjålne data med henblik på at tvinge ofrene til at betale for, at hackerne ikke lækker de stjålne data.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger