Cyberangreb mod Sydkorea lægger banker og tv-stationer ned

32.000 computere blev lagt ned, da et koordineret cyberangreb mod banker og tv-stationer ramte Sydkorea. Mistanken retter sig mod Nordkorea.

Hvis meningen med angrebet var at få mest mulig opmærksomhed, gik det meget godt.

32.000 computere hos tre tv-stationer, to banker og en internetudbyder i Sydkorea gik i sort, og det kunne mærkes hos især bankkunderne, mens tv-stationerne kunne fortsætte med at sende. Det skriver BBC.

Cyberangrebet bestod af malware, som blev spredt hurtigt på netværket og som tilsyneladende var kodet til at skabe mest mulig ravage. Det er en helt anden strategi end de typiske strategiske cyberangreb, hvor målet er at skjule malwaren bedst muligt og operere i al hemmelighed i længere tid.

Og blandt andet derfor retter mistanken sig mod Nordkorea, som måske primært har brug for at vise, at landet også kan spille med musklerne i en eventuel cyberkrig.

Nu følger en undersøgelse af angrebet, som måske kan kaste lys over, hvem der stod bag. Foreløbigt har myndighederne fortalt, at angrebet kom via en kinesisk IP-adresse, men det beviser ikke meget, skriver BBC.

Nordkorea anklagede i sidste uge USA for at stå bag vedvarende cyberangreb mod det isolerede land, som er blevet omfattet af nye FN-sanktioner på grund af atomprøvesprængningen i februar.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere