Cyberangreb mod Sydkorea lægger banker og tv-stationer ned

21. marts 2013 kl. 09:541
32.000 computere blev lagt ned, da et koordineret cyberangreb mod banker og tv-stationer ramte Sydkorea. Mistanken retter sig mod Nordkorea.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis meningen med angrebet var at få mest mulig opmærksomhed, gik det meget godt.

32.000 computere hos tre tv-stationer, to banker og en internetudbyder i Sydkorea gik i sort, og det kunne mærkes hos især bankkunderne, mens tv-stationerne kunne fortsætte med at sende. Det skriver BBC.

Cyberangrebet bestod af malware, som blev spredt hurtigt på netværket og som tilsyneladende var kodet til at skabe mest mulig ravage. Det er en helt anden strategi end de typiske strategiske cyberangreb, hvor målet er at skjule malwaren bedst muligt og operere i al hemmelighed i længere tid.

Og blandt andet derfor retter mistanken sig mod Nordkorea, som måske primært har brug for at vise, at landet også kan spille med musklerne i en eventuel cyberkrig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu følger en undersøgelse af angrebet, som måske kan kaste lys over, hvem der stod bag. Foreløbigt har myndighederne fortalt, at angrebet kom via en kinesisk IP-adresse, men det beviser ikke meget, skriver BBC.

Nordkorea anklagede i sidste uge USA for at stå bag vedvarende cyberangreb mod det isolerede land, som er blevet omfattet af nye FN-sanktioner på grund af atomprøvesprængningen i februar.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
21. marts 2013 kl. 12:32

Ja, vore digitaliserede samfund er blevet for følsomme overfor cyber kriminalitet. Når systemerne er lammede går det hele i koks. Hvor er backup'en?