Cyberangreb mod sundhedsorganisationer fordoblet under corona-krisen

Sundhedsorganisationer har været ekstra hårdt ramt af cyberangreb i 2020. Illustration: Region Syddanmark
Kriminelle hackere er under pandemien gået målrettet efter sundhedsorganisationer, som har oplevet dobbelt så mange cyberangreb i 2020 som i 2019, ifølge en rapport fra IBM.

Cyberangreb mod sundhedsorganisationer er fordoblet under corona-pandemien, viser nye tal fra IBM’s årlige sikkerhedsrapport, X-Force Threat Intelligence Index.

Det skriver Zdnet.

Ifølge rapporten er de ondsindede hackere i 2020 især gået efter at ramme medicinalindustrien, hospitaler og energiselskaber, der alle er involveret i bekæmpelsen af covid-19.

De kriminelle satser sandsynligvis på, at disse virksomheder ikke har råd til at bremse arbejdet, og derfor betaler man hurtigt en eventuel løsesum, mener IBM.

Læs også: Midt i vaccine-godkendelser: Hackere har angrebet Det Europæiske Lægemiddelagentur

»I bund og grund har pandemien lavet om på, hvad der anses for at være kritisk infrastruktur i dag, og det har de kriminelle lagt mærke til. Mange organisationer blev for første gang skubbet til frontlinjen - både for at understøtte covid-19-forskningen, opretholde vaccine- og fødevareforsyningskæder og producere værnemidler,« siger Nick Rossmann, leder for Global Threat Intelligence ved IBM Security X-Force, til IBM.

Hackerne har i stor stil brugt ransomware, der var den mest populære angrebsmetode i 2020. Ifølge rapporten er der metoden brugt i 23 procent af alle angreb, som IBM har analyseret.

Læs også: Massevis af danske virksomheder opprioriterer it-sikkerhed under corona

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere