Cyberangreb mod sundhedsorganisationer fordoblet under corona-krisen

24. februar 2021 kl. 10:12
Pressefoto Sygehus Sønderjylland
Illustration: Region Syddanmark.
Kriminelle hackere er under pandemien gået målrettet efter sundhedsorganisationer, som har oplevet dobbelt så mange cyberangreb i 2020 som i 2019, ifølge en rapport fra IBM.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Cyberangreb mod sundhedsorganisationer er fordoblet under corona-pandemien, viser nye tal fra IBM’s årlige sikkerhedsrapport, X-Force Threat Intelligence Index.

Det skriver Zdnet.

Ifølge rapporten er de ondsindede hackere i 2020 især gået efter at ramme medicinalindustrien, hospitaler og energiselskaber, der alle er involveret i bekæmpelsen af covid-19.

De kriminelle satser sandsynligvis på, at disse virksomheder ikke har råd til at bremse arbejdet, og derfor betaler man hurtigt en eventuel løsesum, mener IBM.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»I bund og grund har pandemien lavet om på, hvad der anses for at være kritisk infrastruktur i dag, og det har de kriminelle lagt mærke til. Mange organisationer blev for første gang skubbet til frontlinjen - både for at understøtte covid-19-forskningen, opretholde vaccine- og fødevareforsyningskæder og producere værnemidler,« siger Nick Rossmann, leder for Global Threat Intelligence ved IBM Security X-Force, til IBM.

Hackerne har i stor stil brugt ransomware, der var den mest populære angrebsmetode i 2020. Ifølge rapporten er der metoden brugt i 23 procent af alle angreb, som IBM har analyseret.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger