Cyberangreb med destruktiv malware fordoblet de seneste seks måneder

Illustration: shmeljov/Bigstock
Hackere benytter sig i stigende grad af destruktiv malware. Der er sket en fordobling i antallet af angreb i de seneste seks måneder, hvor især produktionssektoren har været hårdt ramt.

Cyberangreb, der har til hensigt at forårsage skade, er fordoblet i løbet af de seneste seks måneder, og halvdelen af angrebene er sket på virksomheder i produktionssektoren.

Det skriver ZDNet.com.

Det har primært været en stigning i brugen af destruktiv malware, hvor ondsindet kode - som Industroyer, NotPetya eller Stuxnet - er designet til at gøre skade frem for at fungere som skjult overvågning eller datatyveri. Det kan for eksempel være at låse systemer, crashe PC'er og slette filer.

Nogle af de hyppigst forekommende infektioner starter med phishing-mails, tyveri af oplysninger til at logge på interne netværk og vandhulsangreb. En del hackere lurer i systemerne i flere måneder, før de igangsætter et ondsindet angreb, mens andre igangsætter angrebet i det øjeblik, de får adgang.

»Der findes to former for destruktive angreb: 'Jeg er nødt til at være uset og langsom, indtil jeg har indsamlet de nødvendige oplysninger og planlægge mit angreb', eller: 'Jeg vil ind, angribe og lade det gå vildt for sig',« siger Christopher Scott fra IBM's X-Force IRIS.

De fleste angreb har fundet sted i Europa, USA og Mellemøsten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere