Cyberangreb giver milliardudgifter til ISS

20. marts 2020 kl. 13:054
Cyberangreb giver milliardudgifter til ISS
Illustration: PathDoc/Bigstock.
Der er talrige eksempler på, at hackerangreb udløser massive regninger til store virksomheder - blandt andet Mærsk. Nu løfter ISS sløret for, at hvad et hackerangreb tidligere på året kommer til at koste.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

ISS var tidligere på året offer for et hackerangreb, og nu meddeler virksomheden, at det kommer til at koste et beløb i milliardklassen at rydde op.

Det skriver Itwatch på baggrund af et Ritzau-telegram.

Ifølge Itwatch ser ISS udgifter på 300-500 millioner kroner til genoprettelse og fastholdelse af driften, ligesom der kommer nedskrivninger på koncernens it-systemer på 350 millioner kroner.

At genoprette systemerne kommer angiveligt til at koste 150-300 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi har nu genvundet kontrollen over langt størstedelen af vores it-infrastruktur og relancerer systematisk forretningskritiske systemer omend med nogle reducerede funktionaliteter,« skriver ISS i en meddelelse til fondsbørsen.

»Vi venter fuld genopretning af alle forretningskritiske systemer i andet kvartal 2020. Den igangværende proces for at genoprette og genopbygge systemer og it-aktiver fuldt ud ventes at blive afsluttet i slutningen af 2020.«

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
23. marts 2020 kl. 19:47

Jeg er helt enig. Men kan vi ikke blive fri for de lidet informative ord hacker-eller cyberangreb? Det siger de også nede ved pølsevognen og i centerpubben.

Fra tidligere artikel kunne vi forstå, at misdæderne havde gaflet data fra 65000 medarbejdere. Ransomware-angreb blev det kaldt. Hmm... Er der tale om krav om løsesum, som ransom betyder? (og ikke kun crypto ransomware, som ofte fejlagtigt forkortes til ransomware). Ellers er det misvisende.

Hvis ransomware, cyberangreb og hackerangreb bruges i flæng om ethvert angreb, bliver vi ikke klogere

3
23. marts 2020 kl. 09:00

Er det virkeligt fair, at staten skal betale hundredevis af millioner, for at beskytte danske virksomheder, fordi de ikke selv tager problemet seriøst, før de har brændt en milliard af på et angreb?

Vi bruger mange milliarder om året på vores millitær, netop for at beskytte Danmark. Nu har vi en ny slagmark. Problemet er nok, at beskyttelsen netop ikke kan ligge ved Danmarks grænser, men skal helt ud i virksomhederne.

Så kunne man beskytte dem, synes jeg det vil være ganske rimeligt. Det mener jeg bare ikke man kan. Alle virksomheder er nød til at have hvad der svarer til en tank, et jagerfly og en mindre hær.

Det er dér hvor flere og flere "cloud-services" ikke kun tilbyder at stå for driften men også sikkerheden i den pågældende systemer.

2
22. marts 2020 kl. 13:59

Desværre er IT-sikkerhedsindsigten hos CBS-uddannede chefer i mange store danske virksomheder ikke eksisterende. Hvorfor skulle de hive x millioner ud af overskuddet til IT-sikkerhed? En trussel de ikke forstår.

Min erfaring er, at IT-sikkerheden I flere store danske virksomheder sejler. Der er bogstaveligttalt tikkende bomber overalt. Overvej f.eks. hvorfor FE og Politiet opruster så markant i disse tider. Er det virkeligt fair, at staten skal betale hundredevis af millioner, for at beskytte danske virksomheder, fordi de ikke selv tager problemet seriøst, før de har brændt en milliard af på et angreb?

1
21. marts 2020 kl. 07:20

Det er mange penge, men lige så vigtigt at vi får viden om hvad der er sket, hvordan det er sket og ikke mindst hvad der gøres for at undgå at det sker igen, så andre kan tage ved lære og dermed undgå at lide samme skæbne. Hvis der er nogen derude, der ligger inde med oplysninger og viden, så del gerne.