Cyberaktivists chat-app skal holde Facebook-billeder private med katte-kryptering

28. januar 2015 kl. 10:442
Besked-systemet Wickr lover brugerne kontrol over egne billeder. App’en bruger spion-værktøj til at skjule private billeder for uvedkommende med et billede af en kat.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Chat-appen Wickr har netop lanceret en ny feature: Wickr Timed Feed – forkortet WTF. Det ligner til forveksling et Instagram-feed, hvor brugere kan dele billeder med hinanden og med venner på Facebook. Men app’en sørger samtidig for at holde din billeder private, skriver Wired.

Derfor kan man maksimalt vælge 151 Facebook-venner, der må se billedet, man deler. Resten af Facebooks uheldige brugerskare ser i stedet et billede af en kat.

Dobbeltbillede-teknologien gør brug af såkaldt steganografi, der er i slægtskab med kryptografi og går ud på at skjule et billede eller en besked inden i et andet billede eller besked. Teknikken er et udbredt spion-værktøj, og Wickrs grundlægger, Nico Sell, der er cybersikkerhedsaktivist og medorganisator på hackerkonferencen DEF CON, har tilpasset metoden til brug i besked-app’en.

Det elegante ved at dele Wickr-billeder på Facebook er ifølge Nico Sell, at mens normale billede-delinger overdrager billede-rettighederne til Facebook, vil det sociale medie med Wickr kun få ejerskab over katte-billederne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nico Sell medgiver, at en del af motivationen for at integrere Wickr med Facebook er, at skabe opmærksomhed omkring brugerenes digitale rettigheder. Hun ved endnu ikke, hvordan Facebook vil håndterer indholdet fra den konkurrerende app.

»Men de vil højst sandsynligt ikke opdage os, fordi Facebook allerede er dækket med katte,« vurderer Nico Sell.

Foruden kattekrypteringen bryster Wickr sig af en chat-app, der ikke gemmer brugeres lokationsdata eller tager ejerskab over det indhold, de genererer.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
29. januar 2015 kl. 10:22

I kan ikke mene at i skal til at opfinde nye ord for at få folk til at klikke på jeres artikler der er jo ikke noget der heder katte kryptering.

1
28. januar 2015 kl. 17:24

Og hvem har rettighederne til de billeder man uploader ved Wickr?