Cyber-islamister hacker Newsweeks twitter og truer Obama

11. februar 2015 kl. 08:12
En eller flere hackere overtog i går kontrollen med det amerikanske magasin Newsweeks twitter-konto. De benyttede lejligheden til at true præsidentfamilien og udtrykke sympati med Islamisk Stat.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

»Cyber-kalifat« og »Jeg er Islamisk Stat (Je suIS IS)« er ikke budskaber, der normalt er at finde på amerikanske magasiners sociale medier.

Ikke desto mindre var det i går tilfældet på Newsweeks twitter-konto, der blev hacket af en gruppe eller person, der også tog ansvaret for at have overtaget pentagons tilstedeværelse på de sociale medier i sidste måned.

»Mens USA og dets satellitter dræber vores brødre i Syrien, Irak og Afghanistan, ødelægger vi jeres nationale cybersikkerhed indefra, «lød budskabet fra Hackeren/erne, der dog ikke uddybede, hvilken relation nyhedsmagasinets twitter-konto har til amerikansk cybersikkerhed.

Hacket af den amerikanske militærkommandos twitter-konti skete i sidste måned på et yderst ubelejligt tidspunkt. Hackerne postede nemlig interne amerikanske militærdokumenter på twitter-feedet, imens Præsident Obama hold en tale om netop cybersikkerhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Newsweek har siden i går fjernet det uvelkomne oplag fra Twitter.

FBI oplyser til Reuters, at man nu undersøger sagen om truslen mod Obama-familien.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger