Cyber Command vil gennemføre mild operation mod russiske trolde

Illustration: US cyber command
Cyber Command, den militære gren af USA's cyberforsvar, går nu i offensiven med en operation målrettet de russiske trolls, som forsøge at påvirke amerikanske valg. Operationen bliver dog ganske mild og skal blot advare de identificerede russiske propagandaspredere om, at Cyber Command ved, hvad de er ude på.

USA's Cyber Command, autoriserede til at hacke og gennemføre cyberangreb med total straffrihed, påbegynder nu deres første offensiv mod russiske trolls – falske konti på sociale medier, som skal sprede russisk propaganda og påvirke de amerikanske valg. Offensiven bliver dog ganske mild, Cyber Command vil tage kontakt til de russiske operatører og fortælle dem noget i stil med »Vi ved hvem i er, og vi ved hvad i prøver på«.

Det skriver Tech Crunch

Det bliver Cyber Commands første, kendte offensiv i længere tid og er udtryk for, at den amerikanske regering nu har et værktøj til at ramme hackere og internet-trolle med deres egne midler.

Præcist hvordan operationen skal gennemføres vides ikke, men en talsmand for Cyber Command udtaler at den amerikanske regering:

»Har gjort det klart, at regeringen ikke vil acceptere nogen udenlandsk indblanding, eller forsøg på at manipulere vores valg på nogen måde,« siger han.

Operationen retfærdiggøres med, at den skal beskytte valghandlingens infrastruktur og forpurre ondsindede, hemmelige operationer mod valghandlingen ved de amerikanske midtvejsvalg, som snart begynder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere