Cyanogen opgiver at sælge en komplet Android og satser i stedet på Android-stumper

Illustration: Android Logo
Firmaet bag den populære CyanogenMod kæmper med at finde en holdbar forretningsmodel.

Det er ikke nemt at sælge et komplet alternativ til Googles Android. Det har firmaet Cyanogen måttet sande, og nu sadler selskabet om, skriver The Next Web.

Cyanogen er nok bedst kendt blandt Android-entusiaster for CyanogenMod, der er erstatninger for hele firmware-stakken til mange populære Android-telefoner. Men Cyanogen har også forsøgt at sælge sin udgave af Android til telefonproducenter.

Det er imidlertid ikke gået så godt som ventet, så nu har Cyanogen skiftet direktør og vil fremover satse på at sælge moduler af den modificerede Android-version til producenterne, skriver den nye direktør Lior Tal i et blogindlæg.

Cyanogen Modular OS skal gøre det muligt at udvælge dele af Cyanogen OS, som kan erstatte den almindelige Android, men det skal altså kunne bruges sammen med Googles Android eller andre udgaver.

CyanogenMod er et open source-projekt, som vil køre videre, men den nye strategi lægger en vis afstand mellem open source-projektets mission og Cyanogens kommercielle mission.

Mens salget af et komplet styresystem ikke har været nogen kommerciel succes for Cyanogen, så vurderer den nye direktør, at der vil være efterspørgsel efter standardmoduler, der kan supplere både de producenter, der indgår i benhård konkurrence på hardwarespecifikationer, samt dem der satser på billige modeller.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Michael Friis

Man må sige de heller ikke just har gjort det nemt at vælge dem som leverandør eller at stole på dem. Hele balladen med OnePlusOne og salg i blandt andet indien var noget møj.

Så vidt jeg husker havde Cyanongen skrevet en eksklusiv aftale med en mindre fabrikant i Indien, det betød at det Kinesiske OnePlus ikke kunne sælge deres mobil telefoner i indien. Sagen blev så mudret og ulækker at OnePlus endte med at lave deres eget, knap så gode, firmware.

http://www.digitaltrends.com/mobile/cyanogen-oneplus-end-relationship-on...

Cyanogens strategi er ødelagt af dårlige valg da de begyndte at drive forretning på CyanogenMod.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere