Cyanogen lukker ned og trækker stikket til CyanogenMod

Illustration: Android Logo
CyanogenMod-projektet skal leve videre som open source-projektet Lineage, efter Cyanogen erklærer, at alle tjenester lukkes ned.

Cyanogen har i en meget kort pressemeddelelse erklæret, at man lukker for alle Cyanogen-tjenester.

Beslutningen træder i kraft i slutningen af denne måned.

Open source-versionen af det Android-baserede operativsystem til mobilen - CyanogenMod - vil stadig være tilgængelig, fremgår det af den korte besked. Men infrastruktur og støtte til CyanogenMod (CM) ophører.

Læs også: Grundlægger forlader Cyanogen

Beslutningen bekræftes ifølge Android Police af holdet bag CyanogenMod, som forventede udmeldingen efter Cyanogens grundlægger Steve Kondik tidligere på måneden forlod virksomheden.

'Udover at infrastrukturen sendes på pension, har vi i CM-communitiet mistet vores stemme, når det kommer til at sætte en fremtidig retning for CM,' lyder det i et udmelding signeret af The CyanogenMod Team.

'Det kommer ikke som en overraskelse, at denne seneste handling fra Cyngn (Cyanogen red.) uden tvivl er dødstødet til CyanogenMod,' fortsætter gruppen, der også påpeger, at skulle man fortsætte under CM-navnet kunne man risikerer at brandet igen ville blive solgt.

Læs også: Cyanogen opgiver at sælge en komplet Android og satser i stedet på Android-stumper

CyanogenMod-holdet vil nu arbejde på en ny forgrening af styresystemet kaldet Lineage, der ikke er påvirket af evt. associationer som folk nu har med Cyanogen.

Flere medier har benyttet lejligheden til at minde Cyanogen om selskabets erklærede mission om at give 'Google en kugle for panden'. Den kugle synes at have prellet af på it-giganten og ramt Cyanogen i stedet, bemærker Android Police tørt.

Ifølge selskabet bruger 50 millioner mennesker styresystemet, der nu ikke vil modtage flere opdateringer. Det gælder blandt andet brugere af telefonen OnePlus One, hvor Cyanogen er indbygget.

Cyanogen annoncerede i sommer, at 20 procent af de ansatte skulle fyres og har i efteråret også skiftet ud på chefposterne. Her lød beskeden, at selskabet ville satse mere på en modulær forretningsmodel, hvor dele af styresystemet sælges for sig. Selv styresystemet skulle dog stadig udvikles, lød beskeden dengang, skriver Business Insider.

Beslutningen om at lukke Cyanogen cementere Google faste greb om Android, bemærker GreenBot i en analyse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere