CTO: Slå server og lagring sammen og nedbryd silotænkningen i it-afdelingen

Illustration: HD_Premium_shots/Bigstock
Et skift til hyper converged infrastruktur kan både nedbryde siloerne i din it-afdeling og sikre besparelser ifølge Dell EMCs europæiske CTO Nigel Moulton.
Nigel Moulton Illustration: Dell EMC

Når du næste gang skal opgradere dine server- eller lagringsløsninger, så skal du overveje bare at slå dem sammen i stedet for at købe nye ‘kasser.’

En sådan konsolidering kaldes i industrijargon Hyper Converged Infrastructure (HCI), og det er en teknologiløsning, der både er moden og stabil og som både kan spare dig penge og transformere dit it-hold, mener Dell EMCs europæiske CTO Nigel Moulton.

»Jeg ser tre grunde til at skifte til HCI: Lavere operationsomkostninger over tid, det er billigere at købe sig ind i, og du hjælper med at modernisere dine it-folk og give dem nye brugbare færdigheder,« siger Moulton, der er en af Dell EMCs CTO'er i Europa, til Version 2.

HCI er en platform, der samler server og lagrings ressourcer baseret på software defined storage og leverandørhardware.

Løsningen kan populært kaldes et ‘datacenter in a box,’ og hvor traditionelle konvergerede løsninger samlede forskellige fysiske komponenter i samme stak og fik dem til at arbejde sammen, så går hyperkonvergerede løsninger et skridt videre og virtualiserer store dele af hardwarekomponenterne.

»Når du kigger på dit it-hold efter en overgang til hyper converged infrastruktur, så har du kollapset siloerne. Dine server folk er blevet computer-server-network folk, og dine storage folk er blevet storage-server folk,« siger han.

Beslutninger om infrastruktur tilfalder devops

Dell EMC sælger selv hyper converged løsninger, så det er ikke underligt at Moulton ser mange fordele i et skift, men han bakkes op af Philippe Bonnet, der er professor på ITU med fokus på storage,

»Pointen med HCI er, at lade devops hold kontrollere infrastrukturens konfigurationer, provisioning og policies med software,« skriver Bonnet i en mail til Version 2.

Han giver Moulton ret i, at der både er penge at spare, og at en hyperconverged løsning kan modernisere it-holdet.

»Traditionelle løsninger kan ses som monolitisk, fordi det er leverandøren, som tager mange af beslutningerne om infrastrukturen og fordi en kunde ikke nemt kan modificere disse beslutninger til at passe til sit workload,« siger han.

Holder øje med serverless

Fra Moultons CTO-stol ser han flere interessante udviklinger i Europa. Dell EMC holder især øje med det nordiske fokus på grøn energi og cooling til datacentre, som han mener er unikt for vores område, samt nationalstaternes investeringer i infrastruktur som nye datacentre.

»Vi holder også øje med udviklingen indenfor mass-memory og serverless teknologierne for at se, hvordan det ændrer måden vi håndterer datacentre på,« siger han.

Han mener dog ikke at serverless teknologien er moden nok endnu til for alvor at slå igennem på markedet

»Hvad serverless folkene skal gøre er at vise, hvorfor man skal droppe hypervisoren. Jeg ser interesse i det, men ikke mass market adoption endnu, og derfor synes jeg det er umodent i forhold til, hvor HCI er på nuværende tidspunkt,« siger han, men understreger at trenden bestemt bevæger sig mod serverless.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
martin nielsen

Vi sælger forresten HCI!

Sponsoreret nyhed meget?

Desuden så kommer det ikke til at virke som han beskriver. Storage er lort, uanset størrelse, format eller lokation. Hvis du selv hoster storage, så er det lort. Hvis du køber storage i skyen, så er det lort.

Ingen ved noget om storage. Dell ved mindre om storage end jeg gør, hvilket er min erfaring efter at have arbejdet med mange forskellige Dell storage varianter. HP ved intet om storage, igen, erfaring efter at have arbejdet med mange forskellige HP storage varianter.

Hvorfor? Fordi du ikke kan købe storage.

Du kan allernådigst få lov at købe en hardware appliance som Dell kan styre for dig. Du kan ikke trække detaljerede performance tal ud, uden at gå gennem Dell's dedikerede Inder-team. Du kan ikke lave dybdegående analyse, eller på nogen måde kontrollere storage til at yde som du vil have det, fordi enhver form for ekspert viden du erhverver dig udenom Dell betyder færre support timer for Dell's Inder-team.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere