CSC vinder udbud på stort sygesikringssystem til lægerne

16. januar 2014 kl. 10:015
It-giganten CSC er løbet med kontrakten på at levere sygesikrings-it til flere tusinde praktiserende læger i Danmark. CSC's sejr markerer Systematics andet udbuds-nederlag på kort tid.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

CSC skal levere et administrativt it-system, der skal erstatte den eksisterende sygesikrings-løsning hos 3.600 praktiserende læger i Danmark. Det skriver Computerworld.

CSC har vundet udbudet på det nye sygesikringssystem, der går under navnet Praksys, foran blandt andre Systematic, NNIT, Netcompany og KMD. Capgemini, Atos, CGI og Steria har også måttet lade livet i kampen om jobbet.

Det er Kombit der har stået for udbuddet af kontrakten på leverance af det system, der skal erstatte den nuværende sygesikringsløsning Novo Suite - som i øvrigt også bliver leveret af CSC.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvor mange penge den omfattende kontrakt kaster af sig. Der er lige nu en 10 dages stand-still periode, hvor parterne forhandler kontraktens detaljer på plads.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
20. januar 2014 kl. 14:43

Det er CSC Scandihealth i Aarhus, der har vundet denne udbudsforretning. CSC Scandihealth er 100% ejet af CSC, men kernen i forretningen er bygget på Scandihealth, der oprindeligt blev udskilt fra Kommunedata (nu KMD). Det var CSC Scandihealth der var leverandør på forgængeren til Praksys, så en vis domæneindsigt vil jeg formode, de har.

At de andre, der bød på opgaven, ikke fik den, skal man næppe lægge så meget i. Der er gynger og karruseller i al slags forretning. I denne type udbud er sølvmedaljer og nedefter ikke diskvalificerende i sig selv. De er desværre bare forbandet kostbare.

2
16. januar 2014 kl. 14:28

Capgemini, Atos, CGI og Steria har også måttet lade livet i kampen om jobbet.

Er de ovenstående firmae fået konkurs som følge af at de ikke fik ordren? Ellers er formuleringen lige lovlig Robinson-agtig for et professionelt it-medie

1
16. januar 2014 kl. 11:00

"CSC's sejr markerer Systematics andet udbuds-nederlag på kort tid."... Hvorfor er det interessant, at Systematic har nu tabt for anden gang? Eller for dens sags skyld, Netcompany, KMD, ... Hvorfor ikke skrive at CSC som også tabte EPJ til NNIT nu har vundet en sag? Det egentlige positive historie er: der kommer nu et bedre (forhåbentlig) system til sikkert billigere penge til fordel for os alle i Danmark. Hvis I er nød til at vente ti dage på at få kr og øre for kunne skrive en interessant artikel, så vent dog bare de ti dage.

3
16. januar 2014 kl. 14:37

Det egentlige positive historie er: der kommer nu et bedre (forhåbentlig) system til sikkert billigere penge til fordel for os alle i Danmark.

Det burde det være, men eftersom det er CSC der vandt, betyder det nok først og fremmest at der kommer til at gå laaaaaang tid med forsinkelser og dernest at projektet enten må skrottes og startes forfra, eller at man må indstille sig på at leve med et langsomt og uhensigtsmæssigt opbygget system. Håber at man har lært af historien og indføjet nogle seriøse sanktioner hvis mine forudsigelser går i opfyldelse.