CSC: Prosa-ansatte tjener 59.000 om måneden

En typisk Prosa-ansat får 59.000 kroner om måneden, har lavere arbejdstid end i andre firmaer, og får en bedre kompensation ved fyring. Sådan lyder det fra CSC, der er i konflikt med Prosa for at få lønnen ned.

Har de ansatte hos CSC, der er under Prosa-overenskomst, alt for gode forhold og for høj løn?

Det er stridens kerne i konflikten mellem it-fagforeningen Prosa og det store amerikanske selskab CSC, og nu kommer der nyt skyts i den diskussion. CSC har nemlig gjort op, hvad en 'typisk Prosa-medarbejder' tjener i firmaet. Det skriver Computerworld.

Med en basisløn på 50.000 kroner, pension og faste tillæg for 6.000 kroner samt overtidsbetaling og lignende for 3.000 kroner får de Prosa-ansatte altså omkring 59.000 kroner om måneden, lyder beregningen.

Det er 11 procent mere end hvad de ansatte i gennemsnit hiver hjem i 14 konkurrerende firmaer, mener CSC, der i sit udspil til næste overenskomst derfor står fast på, at Prosa-medlemmerne må gå 10 procent ned i løn.

Alle tal er fra offentligt tilgængelige lønstatistikker, pointerer firmaet.

Udover en højere løn end ansatte i andre firmaer har Prosa-ansatte hos CSC en arbejdstid, der er seks procent lavere. Og så giver den såkaldte tryghedsaftale medarbejderne ret til en fratrædelsesordning, der strækker sig op til 14 måneder længere, end hvad funktionærloven kræver.

CSC vil derfor også have fjernet tryghedsaftalen i den næste overenskomst.

Alderen hos de Prosa-ansatte hos CSC er i gennemsnit 50 år, og lønnen reguleres hvert år efter anciennitet, ikke efter hvad medarbejderen faktisk yder, fortæller firmaet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Nils Bøjden

Det er vel egentlig ikke løn der tale om her. Overtidsbetaling som en fast del af lønnen???? Pensionsbidrag som en del af lønnen?? Gad vide hvor mange overraskelser arbejdsmarkedet gemmer på hvis folks løn i forhandlinger og statistikker blev opgjort i lønomkostninger.

 • 0
 • 0
#6 Christian Dias Løgberg

@Nils: De lønstatistikker, jeg kender, bruger alle bruttoløn, dvs. løn inkl. pension og andre tillæg. Det er nu engang den nemmeste måde at sammeligne "løn" for to medarbejdere. Og om du kalder det løn eller lønomkostninger er vel det samme? Det er penge, som arbejdsgiveren på den ene eller anden måde udbetaler til medarbejderen.

 • 0
 • 0
#7 Jesper Heden

"Prosa-ansat får 59.000 kroner om måneden, har lavere arbejdstid" - en prosa ansat får kun 59.000 hvis han arbejder over - så kommer de jo nok op på normal arbejdstid.

Men hvem er det som har givet de prosa ansatte de favorable ansættelses vilkår? Det er vel CSC selv så det undrer mig at de piver så meget, det er jo ikke noget Prosa har taget i nattens løb, det er noget som de har forhandlet sig frem til i tidernes morgen som så lige pludseligt er blevet et problem. Så det er CSC's egen skyld så de skal holde op med at pive.

 • 0
 • 0
#8 Henrik Storgaard

Der sår jo at CSC medarbejdere gennemsnitligt har 300 timers overarbejde om året - Det må jo være inkluderet i udregningen på lønomkostningen - så er det vel ikke helt galt ? - desuden bliver timerne for det meste på den ene eller den anden måde faktureret ud til kunderne til en højere takst.. En lønomkostning på 59.000 er nok en del, men er der indberegnet at medarbejderen arbejder 43 dage ekstra om året for den - er det så for meget ?

 • 0
 • 0
#10 Mads Bendixen

Læg dertil det sidste afsnit:

Alderen hos de Prosa-ansatte hos CSC er i gennemsnit 50 år, og lønnen reguleres hvert år efter anciennitet, ikke efter hvad medarbejderen faktisk yder, fortæller firmaet.

Sammenholdt med tidligere oplysninger om at det er medarbejdere der har været ved CSC i op mod 30 år, så er det vel egentlig ikke så mærkeligt, at arbejdsgiveren mener de "gamle" har en lidt for høj løn? Som jeg ser det, ligger CSC som de har redt. Jeg forstår godt de vil have systemet ændret, men i mine øjne har de ikke de bedste hænder i denne konflikt. Når de så samtidig tror de kan slippe smertefrit fra et lock-out pga. "fredsaftalen", så virker det som om de skulle have spillet lidt skak inden de sætte det i værks.

 • 0
 • 0
#12 Martin Hoffmann

Når nu at CSC begynder at tabe flere og flere udbud, pga. for høj pris (i forhold til outsourcing til Indien f.eks.), så bliver der brug for færre og færre ansatte. Så på et tidspunkt går de helt automatisk fra 59.000 til 0, og så bliver den nærværende konflikt pludselig overflødig.

 • 0
 • 0
#13 Alice Raunsbæk

Hmmm... jeg tror egentlig at det er meget normalt at folk stiger i løn jo længere tid de er i en virksomhed og jo flere (speciel) kompetencer de har.

Så det interessante er vel ikke at der er CSC medarbejdere, der efter 30 år i branchen tjener 59k om måneden, men hvad andre med tilsvarende alder og erfaring tjener. Og ikke mindst: hvilken titel de har...

Jf. PROSAs lønstatisik for 2010 (øst for storebælt) tjener følgende 59k/md: Projektleder, 21års erfaring. Systemudvikler, 30års erfaring. Test/kvalitet, 25års erfaring. Programmør, 36års erfaring. Drift/netværk, 29års erfaring. Forretningsprocesser, 27års erfaring.

Kilde: PROSAs lønstatisik for 2010: http://www.prosa.dk/raadgivning/loenstatistik/

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere