CSC og Multidata alene om SLS-udbud

Alle de øvrige prækvalificerede it-leverandører valgte at droppe deres tilbud på drift og support af statens lønsystem SLS. En ordre til en kvart milliard.

Økonomistyrelsen har kun fået ét tilbud på fortsat drift og support på statens lønsystem SLS. Det står klart, efter afleveringsfristen nu er overskredet, og vicedirektør i styrelsen Henrik Pinholt kun sidder med en tilbudsmappe på skrivebordet.

»Vi havde gerne set flere bud, men nu har vi et, og det må vi forholde os til. Vi har nu tre muligheder. Et, vi kan læse tilbuddet og acceptere det, og så kan vi lave et nyt udbud eller vi kan annullere udbuddet og gå i forhandling med dem, der har givet bud ? CSC og Multidata, men hvad vi gør, har vi ikke taget stilling til endnu,« siger han.

Oprindeligt var fem leverandører prækvalificeret til opgaven, men siden er både KMD, IBM og Silkeborg Data sprunget fra.

Svært at få ressourcer

Henrik Pinholt afviser, at forklaringen på de manglende konkurrerende tilbud har noget at gøre med, at en beslutning om valg af leverandør var taget på forhånd. Ved sidste udbudsrunde var der tre bud på opgaven, men den gang løb CSC også med sejren. Det er også CSC, der har udviklet systemet oprindeligt.

»De tilbagemeldinger, jeg har fået, er, at det har været svært at skaffe ressourcer til det her,« siger han.

Den opfattelse deler han med underdirektør i KMD, Anders Henneberg:

»SLS er udviklet i en teknologisk platform (HPS, red), der ikke er udbredt i Danmark, så vi har svært for at finde ressourcer, der kan løfte opgaven,« siger han til Version2.

I IBM er man lidt mere tilknappet i sin udmelding om det manglende tilbud:

»Det er noget, vi holder for os selv, hvilke overvejelser vi har i forbindelse med at afgive tilbud, så det vil vi ikke kommentere på,« siger pressechef i IBM, Marie-Louise Arnfast.

Skift hellere systemet ud

Anders Henneberg fra KMD vil dog heller ikke kommentere på den aktuelle situation, hvor det er endt med, at Økonomistyrelsen kun har fået et tilbud, men han gør opmærksom på, at KMD fra starten opfordrede Økonomistyrelsen til at droppe SLS.

»Før udbuddet startede, håbede vi, det handlede om at udskifte SLS, for vi mener, at der findes eksisterende lønsystemløsninger på markedet herunder KMD's eget, som kan løse opgaven mindst lige så godt og til en billigere pris,« siger Anders Henneberg.

Henrik Pinholt afviser, at Økonomistyrelsen på nuværende tidspunkt vil være i en situation, hvor det kan komme på tale at udskifte SLS.

»Det var vores vurdering, da vi igangsatte udbuddet, at det ikke var tiden til at udskifte hele statens lønsystem, bl.a. i lyset af overvejelserne om at lave administrative servicecentre i staten. Det var vores vurdering, at det ville være uhensigtsmæssigt at skulle skifte lønsystem samtidigt,« siger han.

Henrik Pinholt er trods de manglende tilbud dog glad for, at CSC i sidste øjeblik valgte at gå sammen med Multidata om tilbuddet.

»Det er da det positive i det bud vi har fået, at det er to kvalificerede leverandører, der går sammen, så det er vi glade for,« siger han.

Økonomistyrelsen har tidligere anslået, at ordren, der løber fra 2009 til 2013, har en værdi på ca. 250 millioner kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Hans Schou

HPS er et 4GL objekt-orienteret sprog "der kan det hele på den halve tid". Det er udviklet af Seer Technologies og opkøbt af level8.com

Helt hvor det specielt er udbredt ved jeg ikke, men det kom vist ind i Datacentralen længe før DC skiftede navn til CSC. Måske starten af 1990.

Det kører på en PC (OS/2 men sikkert også andet) og så noget connection til backend på mainframe hvis ikke jeg tager meget fejl.

En af de mest irreterende ting ved HPS er at det er ret ustabilt ved det at det går ned mens man udvikler, og så er der de pokkers piratkopi-dongler man skal holde øje med, ellers kører programmet ikke.

"Hvem har dog foreslået staten sådan noget programmel-hejs" spørger man sig selv. Jeg ved det ikke, men det lugter langt af væk af sådan nogle konsulent/revisor-nogle.

...så tag du bare og skriv en artikel på Wikipedia om det ;-)

  • 0
  • 0
#2 Erik Maaløe

Tja, tiden løber hurtigt inden for it-verdenen, og dermed glemmes tidligere hotte navne som HPS åbenbart også. Det er der givetvis adskillige, der er glade for. Der er mange, der har mistet mange penge på hypen omkring HPS. Men hermed lidt yderligere bidrag til en Wikipedia-artikel, hvis nogen skulle gide skrive en sådan: Sidste jeg undersøgte det, havde HPS skiftet navn til AppBuilder. Level8 solgte produktet tilbage i 2001. Sidst jeg hørte om det, var det ejet af et hollandsk-israelsk selskab ved navn BluePhoenix. HPS var meget udbredt inden for finanssektoren i Danmark og noget inden for det offentlige. Også Amanda var oprindeligt baseret på HPS. HPS var oprindeligt OS/2-baseret, men findes nu også i en Windows-version. Den er dog ganske rigtig lidt skrøbelig, så SLS afvikles via Citrix, så slutbrugerne ikke behøver en HPS/AppBuilder-klient. Mange er sluppet ud af HPS/AppBuilder via en konverteringsvej til Java.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere