CSC kræver millionerstatning for hacking af politiets systemer

Illustration: leowolfert/Bigstock
CSC står klar med et erstatningskrav mod de to tiltalte i sagen om hacking mod CSC's mainframe og politiets it-systemer.

CSC vil kræve en erstatning i millionklassen fra de to tiltalte i retssagen om hacking mod selskabets it-infrastruktur og Rigspolitiets it-systemer. Det oplyser CSC til Ritzau ifølge DR.

»Vi fremsætter et erstatningskrav på cirka fem millioner kroner,« siger advokat Hans Jakob Folker fra Kromann og Reumert til Ritzau.

Erstatningen skal dække over de omkostninger, CSC har haft i forbindelse med skaderne ved hackerangrebene mod systemerne.

To personer er tiltalt i retssagen, som begyndte tirsdag, hvor anklageren har krævet fængsel i fire år, hvis de to findes skyldige i ulovlig indtrængen i CSC's systemer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Lars Kr. Lundin

Ja, hvis ellers de tiltalte kendes skyldige, så må det jo være rimeligt nok.

Uanset at de sagsøgte aldrig vil kunne betale, så skal CSC derudover idømmes det ti-dobbelte beløb i bøde, for deres lemfældige omgang med kritiske data om danskerne (tilsyneladende inklusive straffeattester).

  • 6
  • 1
#6 Rene Madsen

Kan vi som kyndige her på version2 ikke grave det nødvendige information frem, således at vi kan lave et fælles søgsmål mod CSC for lemfældig omgang med borgernes data?

Der må da være nogen som har noget viden vi kan kradse sammen, således at man kan få CSC/ansvarlige ministerie dømt for uansvarlig håndtering af vores alle sammens data?

  • 12
  • 0
#7 Kristian Sørensen

Kan vi som kyndige her på version2 ikke grave det nødvendige information frem, således at vi kan lave et fælles søgsmål mod CSC for lemfældig omgang med borgernes data?

En civil sag alene vil næppe komme langt, idet csc kan forsvare sig med at de ikke er kendt skyldig i det der søges erstatning for. En civil sag har ikke ret mange retsskridt til rådighed for efterforskning, så den vil få svært ved at løfte bevisbyrden.

En straffesag derimod har de fornødne virkemidler til rådighed for en egentlig efterforskning med ransagninger, afhøring under vidneansvar og alt det man kender fra retssager.

Men en straffesag kan kun anlægges af politiets anklagemyndighed. Det har de monopol på.

Så det vigtigste skridt i en sådan plan er at motivere politiets anklagemyndighed til at tage sagen og tage den med iver og ildhu.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere