CSC-konflikt optrappes: Sympati-strejker under opsejling

7. marts 2011 kl. 14:14
Enhedslisten opfordrer nu den samlede fagbevægelse til at støtte Prosa i kampen mod CSC ? både økonomisk og med sympatikonflikter.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Efter knap en måneds konflikt mellem CSC og it-fagforeningen Prosa kommer de første tegn nu på, at konflikten kan brede sig.

Enhedslistens Faglige Landsudvalg har i en pressemeddelelse opfordret partiets medlemmer og fagbevægelsen til solidarisk opbakning bag de lockoutede på CSC og med deres deres fagforening Prosa.

»Det er afgørende at LO, FTF og AC støtter Prosa i kampen mod konfliktramt arbejde, som CSC har indgået aftale om med andre it-virksomheder, bl.a. Miracle. Fagbevægelsen må forberede sig på sympatikonflikter,« skriver Enhedslistens landsudvalg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig opfordrer landsudvalget til, at der udarbejdes støtteerklæringer i fagforeninger og fra arbejdspladsklubber og til aktiv deltagelse i det strejkestøttearbejde, som Prosa organiserer.

»I mange år har det været normen, at multinationale har indgået overenskomster, når de etablerede sig på det danske arbejdsmarked ? også selv om de har været kendt som notorisk fagforeningsfjendske i deres hjemlande. Det er det mønster CSC vil have brudt. Koncernen sigter benhårdt efter at afvikle en god overenskomst og smadre fagforeningens styrkeposition. Det er heri konfliktens principielle betydning ligger. En sejr for CSC vil åbne vejen for tilsvarende angreb på de faglige organisationer i andre multinationale koncerner i Danmark,« lyder argumentation fra Enhedslistens landsudvalg.

CSC og Prosa skal efter planen mødes i arbejdsretten onsdag den 16. marts.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger