CSC: Indiske it-folk får en fornuftig løn

14 kommentarer.  Hop til debatten
CSC i Danmark bliver hængt ud for at have indere i Danmark til en for lav løn. Men kritikken er helt misforstået, siger firmaet. Samlet set er lønnen god for inderne, lyder svaret.
10. februar 2010 kl. 09:03
errorÆldre end 30 dage

En indisk it-ekspert i Danmark til 8.500 kroner om måneden? Sådan lød overskrifterne i kølvandet på historien fra Orientering på P1 om indiske it-folk, der arbejdede i Danmark for CSC.

It-fagforeningen Prosa var også ude med kritik af hvad, der blev kaldt 'slavelignende forhold' for inderne, som kommer til Danmark for at arbejde.

Men kritikken er forfejlet, siger CSC, der har alle nødvendige godkendelser på plads fra Udlændingeservice.

»Vi synes, at det er alvorlige anklager. Det helt afgørende er, at vi har håndteret det her i fuldstændig overenstemmelse med de regler, Udlændingeservice har udstukket,« siger Lars Lundsgaard, ansvarlig for kompetencer og resurser for CSC i hele Norden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Reglerne om at få udenlandsk arbejdskraft til Danmark kræver en mindsteløn på 31.250 kroner om måneden, og det lever CSC også op til, siger CSC. Oven i de 8.500 kroner om måneden, der er skattefri diæter, kommer nemlig lønnen i Indien på typisk 3.000-5.000 kroner, samt bolig med alle regninger betalt, og rengørings- og skjortestrygehjælp.

»Det er en fornuftig samlet pakke, synes vi, og vi oplever også, at det er populært blandt de indiske ansatte at komme til Danmark. Vi har lagt regnestykket åbent frem i vores ansøgninger til Udlændingeservice, og vi har fået tilladelse hver gang. De foretager også stikprøver for at se, at vi lever op til, hvad vi lovede,« siger Lars Lundsgaard.

Han understreger også, at CSC ikke henter inderne til Danmark for at de skal blive i landet og arbejde herfra. Opholdet i Danmark sker for at lære inderne op, så de efterfølgende kan løse opgaverne fra Indien af.

»Vores intention er ikke at have indisk arbejdskraft siddende i Danmark. Det er slet ikke attraktivt for os, så de er i Danmark til sidemandsoplæring så kort tid som muligt. Typisk er det tre måneder,« siger Lars Lundsgaard.

Ifølge P1 og Prosa er de indiske medarbejdere bundet til CSC i to år efter opholdet i Danmark og skal betale en bod på 35.000 kroner, hvis de siger op inden da. Samtidigt er det fyringsgrund at tale med pressen.

»Forholdene i Indien står den indiske afdeling af CSC for. Men hvis det var usædvanligt at være bundet af en kontrakt i to år, ville det være svært at tiltrække kompetent arbejdskraft i Indien. Det er jo heller ikke usædvanligt i Danmark,« siger Lars Lundsgaard.

CSC planlægger ikke at ændre på forholdene for de indiske it-folk i Danmark efter mediebevågenheden, med mindre der bliver ændret på reglerne.

»Hvis sagen betyder, at der sker ændringer i Udlændingeservice, må vi forholde os til det. Men ellers mener vi, at det er en fornuftig ordning,« siger Lars Lundsgaard.

14 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger