CSC har arbejdet 5 år på fyringer

12. april 2012 kl. 06:592
CSC har i mere end 5 år forsøgt at slippe af med overflødig dødvægt, siger kilde til Version2 - der i øvrigt er overrasket over, at antallet af fyringer ikke er højere.
Artiklen er ældre end 30 dage

Onsdagens udmelding om, at CSC på nordisk plan skal af med 450 medarbejdere, er kulminationen på et meget langstrakt forløb hos it-giganten.

Ifølge en anonym kilde med indgående kendskab til CSC, som Version2 har talt med, har CSC i mere end fem år arbejdet på at fyre et antal medarbejdere.

»Det er en proces, der har været i gang længe. CSC har i mindst fem år arbejdet på at skære i medarbejderstaben,« siger kilden til Version2.

Version2's kilde argumenterer med, at behovet for at skære har eksisteret lige så længe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Du kan bare tage udgangspunkt i fakta: En række fejlende projekter, en lang konflikt med Prosa og nu senest en tabt ordre på driften hos TDC. Det er klart, det må have en effekt på medarbejderstaben,« siger kilden til Version2.

Dermed bekræfter kilden indirekte, at en fyringsrunde hele tiden fra CSC's side har været en usagt præmis under de to år lange overenskomstforhandlinger med it-fagforeningen Prosa, der endte med en opslidende konflikt i foråret 2011.

CSC holdt stejlt på, at den såkaldte tryghedsaftale om ekstra løn i tilfælde af fyring skulle væk, mens Prosa på den anden side holdt lige så stejlt på, at tryghedsaftalen netop var designet som værn mod den slags.

»Lige så snart, at medarbejderne kom væk fra den meget lukrative Prosa-overenskomst og over på den nye, hvor der er mere almindelige opsigelsesvilkår, giver det mening at skille sig af med medarbejderne,« siger kilden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prosa har tidligere i dag meldt ud, at fagforeningen var chokeret over, at CSC skulle afskedige så mange som tilfældet er, mens den anonyme kilde nærmest er chokeret med omvendt fortegn

»Jeg er overrasket over, at tallet ikke er større,« siger kilden.

CSC beskæftiger cirka 2.500 ansatte i Danmark.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
12. april 2012 kl. 17:44

»Lige så snart, at medarbejderne kom væk fra den meget lukrative Prosa-overenskomst og over på den nye, hvor der er mere almindelige opsigelsesvilkår, giver det mening at skille sig af med medarbejderne,« siger kilden.

Hvis problemet var der for 5 år siden var der vel mening i at opsige medarbejdere allerede dengang - selv med 22 måneders varsel. Så havde problemet ikke været så stort de seneste 3 år

2
18. april 2012 kl. 19:05

Ja det må har kostede lang mere, at have dem ansat så længe, og det skal vist alligevel betale et vist antal ekstra måneder for opsigelse selv om det ikke er så mange.