CSC-hackerangreb vokser: 10.000 tjenestemænds e-mail hacket

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Angrebet mod CSC omfatter ikke bare politi-registre, men også e-mails for 10.000 tjenestemænd. Angrebet blev først opdaget hos CSC, da svensk politi fandt et dansk spor.

Omfanget af hackerangrebet mod mainframes hos CSC vokser, i forhold til hvad Rigspolitiet først oplyste.

Ud over adgang til politiets registre over blandt andet danske kørekort og efterlyste under Schengen-samarbejdet, har hackerne også fået adgang til e-mails for 10.000 tjenestemænd. Det skriver dr.dk, som har fået adgang til sigtelsen i sagen.

Danskeren skulle ifølge sigtelsen have fået brugernavn og password til disse e-mail-konti og sendte oplysningerne videre til svenskeren Gottfrid Svartholm Warg, der er den hovedmistænkte i hackersagen. Han sidder fængslet i Sverige, hvor han er på anklagebænken for lignende hackerangreb, så dansk politi har bedt om en udlevering af ham.

Læs også: Politiet bekræfter: Kræver Pirate Bay-stifter udleveret for CSC-hacking

Det fremgår også af sigtelsen, at hackerne ud over at have downloadet store mængder data fra systemerne også pillede ved konfigurationsfiler. Det førte til store forstyrrelser i informationssystemer hos blandt andet politiet.

Sigtelsen blev brugt i grundlovsforhøret mod den 20-årige danske mand, der onsdag blev anholdt på Østerbro i København i sagen efter en stribe ransagninger.

Læs også: 20-årig, københavnsk it-konsulent anholdt i CSC-hackersag

CSC opdagede først, at hackere havde haft adgang til de fortrolige systemer, da politiet henvendte sig efter et tip fra svensk politi i januar 2013. I efterforskningen af sagen mod Gottfrid Svartholm Warg dukkede en dansk IP-adresse nemlig op, hvilket førte frem til hackerangrebene mod CSC, skriver DR.dk.

Læs også: CSC: Rigspoliti-hacking var del af angreb mod IBM-mainframes i flere lande

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere