CSC 'fyrer' Prosa: Opsiger overenskomsten

Efter to års forhandlinger uden resultat mener CSC, at firmaet nu kan frigøre sig af overenskomsten med fagforeningen Prosa. Opsigelsen af aftalen gælder øjeblikkeligt.

Konflikten mellem CSC og Prosa har endnu engang taget en ny dramatisk drejning.

CSC oplyser nu i en pressemeddelelse, at firmaet fra dags dato, mandag den 23. maj kl. 12.30, har opsagt overenskomstaftalen med Prosa.

I stedet vil CSC lave en helt ny aftale for Prosa-medlemmerne, hvor de får vilkår som dem på HK-overenskomsten. Fagforeningen HK organiserer nemlig i forvejen en del af CSC's ansatte.

Hvis Prosa ikke siger ja til det tilbud inden 27. maj, vil CSC betragte overenskomsten med Prosa som ophævet, skriver firmaet.

»Der er flere hensyn, som gør frigørelsen til en nødvendig og ansvarlig beslutning. CSC Danmarks kunder har krav på en afklaring, som kan give den nødvendige tryghed omkring vores ydelser. CSC Danmark servicerer mange it-systemer, som understøtter kerneydelser i samfundet,« udtaler CSC's direktør Carsten Lind i pressemeddelelsen.

Betingelserne i den aftale, som CSC vil præsentere for Prosa, lyder således:

 • Sikring af grundlønsniveau til og med udgangen af marts 2014

 • Jobgaranti, der indebærer, at CSC garanterer, at der ikke vil ske afskedigelser på grund af arbejdsmangel til og med udgangen af marts måned 2012

 • En fratrædelsesgodtgørelse ? udover, hvad der følger af funktionærlovens bestemmelser - på 2 måneder for alle med mindst 4 års anciennitet ved opsigelse grundet arbejdsmangel efter udløbet af ovennævnte jobgarantiperiode

Desuden skal lønsystemet bygge på kompetencer og resultater frem for som nu et system, der hovedsageligt bygger på anciennitet, skriver CSC.

Læs også: Prosa: Har CSC planlagt at slippe ud af overenskomsten fra første færd?

Læs også: CSC efter opsigelse af overenskomst: Vi blev nødt til at skride til handling

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jan Wiberg

Godt spørgsmål men eftersom det nok er noget arbejdsretten skal afgøre, og det kan vel tage måneder?, så er det måske lidt teoretisk.

Umiddelbart så virker det som et ret godt træk fra CSCs side.

 • 0
 • 0
Anonym

Hvis man ikke vil acceptere den nye "overenskomst", så er man vel fyret, og ikke opsagt, da det er CSC, som vil ændret ens kontrakt. Hvis man ikke vil acceptere de nye vilkår, må man jo betragte sig som opsagt/fyret, ? Så er man fyret, på den gamle overenskomst, med god løn, og lang tids opsigelse. Det er vel bedre ind at acceptere den nye overenskomst ! Miste løn, og et langt opsigelse varsel, også når man oplært en "kolega" i Indien, bliver fyret, på lav løn, og kun med den ifølge funktionær lovens opsigelse varsel. Så som ansat i CSC, vil jeg da sige tak for samarbejde, og være taknemmelig, for mit lange opsigelse varsel på den gamle overenskomst, og så søge nyt job i den perioden.

Jeg skriver også dette i de andre nye tråde om CSC og prosa, man ved jo ikke hvad for en der får "liv"

men det ser ud til at blive denne http://www.version2.dk/artikel/19190-csc-fyrer-prosa-opsiger-overenskomsten

 • 0
 • 0
Kurt Brixen

Da Prosa aldrig har været medlem af LO, kan Prosa vel ikke være bundet af Septemberforliget og Hovedaftalen, som Arbejdsretten bygger på. Det må være aftalt i den fredsaftale mellem CSC og Prosa, som nu er opsagt af CSC. Ellers forstår jeg ikke hvorfor Arbejdsretten skal blandes ind i det.

Som jeg ser det, er Prosa ikke mere bundet af aftaler om at strejker skal varsles. Strejken burde derfor kunne udvides uden videre.

 • 0
 • 0
Peter Makholm Blogger

Arbejdsrettens virke er reguleret i Lov om Arbejdsretten og faglige voldgiftsretter (LOV nr 106 af 26/02/2008). Ifølge §9 stk. 4 kan vilkårlige arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer eller enkeltvirksomheder og lønmodtagerorganisationer indgå aftale om at bruge Arbejdsretten (hvis retten selv billiger det).

Så hvorvidt Prosa er medlem af LO er underordnet hvis Prosa, CSC og Arbejdretten er enige om at give Arbejdsretten kompetance til at dømme i uoverensstemmelser.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere