CSC fyrer 450 i Norden – flest i Danmark

11. april 2012 kl. 10:075
CSC fyrer 450 i Norden – flest i Danmark
Illustration: Jesper Kildebogaard.
It-selskabet CSC afskediger op til 450 ansatte i Norden – de fleste skal hentes blandt de danske ansatte.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det omstridte it-selskab CSC skal fyre op til 450 ansatte i Norden – de fleste af dem i Danmark, fremgår det af en pressemeddelelse fra CSC.

Medarbejderne i CSC Danmark blev informeret om planerne i morges:

»Det er nødvendigt for os at omstrukturere forretningen, så vi kan sikre høj fleksibilitet, vækst og kvalitet i leverancerne til vores kunder,« udtaler John Walsh, CSC’s nordiske direktør og operative direktør, i pressemeddelelsen.

Direktøren håber på, at de fleste af afskedigelserne kan hentes gennem frivillige aftaler, pensioneringer og naturlig afgang fra selskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi vil hjælpe de berørte medarbejdere gennem et omfattende HR-støtteprogram, blandt andet ved at ansætte eksterne rådgivere, efteruddannelsesforløb og ved at oprette et omrokeringscenter,« udtaler John Walsh.

CSC har stået bag en række omstridte, offentlige it-systemer herhjemme, blandt andet Amanda-projektet og senest det skrottede politi-system Polsag.

Version2 arbejder på at indhente en kommentar fra CSC Danmark.

**CSC omstrukturerer**

CSC har i værksat et omstruktureringsprogram for at understøtte sin vækststrategi, reducere driftsomkostningerne og optimere sin medarbejderstab. Op til 450 medarbejdere i Norden, primært i Danmark, vil blive berørt af omstruktureringen.

Fagforeningerne og alle medarbejdere i CSC Danmark blev informeret om planerne i morges.
"Det er nødvendigt for os at omstrukturere forretningen, så vi kan sikre høj fleksibilitet, vækst og kvalitet i leverancerne til vores kunder," siger John Walsh, CSC’s nordiske direktør og COO.

"Vi håber på at kunne gennemføre vores omstrukturering primært via frivillige aftaler, pensioneringer og naturlig afgang. Vi vil hjælpe de berørte medarbejdere gennem et omfattende HR-støtteprogram, blandt andet ved at ansætte eksterne rådgivere, efteruddannelsesforløb og ved at oprette et omrokeringscenter," siger John Walsh.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
11. april 2012 kl. 13:18

Jeg arbejder ikke selv i CSC, men har hørt fra pålidelige kilder, at man i CSC er i gang med at smide gamle medarbejdere ud som er på "mere lukrative" kontrakter samtidig mens man forsøger at rekruttere især Microsoft infrastrukturspecialister...

3
11. april 2012 kl. 13:17

Jeg tænkte lidt det samme som PHK, at hvon' får man kvalitet ved at fyre 450? Med mindre selvfølgelig intentionen er at nogle dygtige indere skal overtage feterede danskeres arbejde, så kan jeg bedre forstå det.

5
11. april 2012 kl. 14:00

Hvis der sidder folk der ikke har været deres løn værd så vil du jo kunne bruge de penge bedre på f.eks. uddannelse af de tilbageværene folk som godt vil yde en indsats. Det er bare en af mange måder at sikre kvalitet..

2
11. april 2012 kl. 12:21

Hvis de vil sikre kvaliteten vil det vel give mening at efteruddanne de folk som de vil beholde, og ikke de folk som bliver fyret?

1
11. april 2012 kl. 11:42

Kan vi ikke bare slippe for alt det der "C-team-speak" ?

"Det er nødvendigt for os at omstrukturere forretningen, så vi kan sikre høj fleksibilitet, vækst og kvalitet i leverancerne til vores kunder"

Oversat til nudansk: Vi kører med underskud og til helvede med alt andet.

Specielt er det tankevækkende at ingen overhovedet spørger hvordan kvaliteten, som påstået, skulle blive "høj" af at fyre 450 medarbejdere ?