CSC fyrer 215 i Danmark

30. april 2013 kl. 13:014
CSC fyrer 215 i Danmark
Illustration: Jesper Kildebogaard.
Inden udgangen af maj skal yderligere 215 medarbejdere fyres hos CSC i Danmark. Det sker som led i et forsøg på at gøre koncernen profitabel.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

CSC står over for endnu en stor fyringsrunde, som kommer til at ramme den danske afdeling hårdt. I alt skal 260 stillinger nedlægges i Norden. Det skriver Computerworld.

I Danmark skal 215 fyres, oplyser fagforeningen Samdata, som organiserer de fleste it-folk på CSC, til Version2. Det er fordelt med 35 i CSC Airlines og 180 i hovedselskabet CSC Danmark.

CSC forventer at have en afklaring på de danske afskedigelser inden udgangen af maj, og selskabet vil nu se på muligheden for frivillige aftrædelser.

Afskedigelserne kommer som den seneste i en række af fyringsrunder, der har været under opsejling gennem længere tid. Da CSC lå i konflikt med it-fagforeningen Prosa, var ét af de centrale stridspunkter betingelserne for fratrædelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I juni 2012 blev den danske afdeling af CSC således slanket med 300 medarbejdere, og i januar 2013 røg yderligere 40.

CSC har i Danmark gennem flere år givet underskud, og på verdensplan er den store it-serviceleverandør også hårdt ramt. De seneste nedskæringer kommer da også som led i et forsøg på at gøre koncernen profitabel, skriver Computerworld.

I en skriftlig udmelding skriver CSC:

CSC fortsætter sin globale transformationsstrategi, der skal gøre CSC til en mere effektiv og smidig organisation. CSC implementerer nu en ny global leveranceorganisation, der skal gøre det enklere og bedre at være kunde i CSC.

Den globale tilpasning medfører desværre en reducering i antallet af medarbejdere i Norden. I alt 260 stillinger nedlægges i de tre lande. Alle berørte medarbejdere vil blive støttet både professionelt og personligt i deres overgang fra CSC.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
30. april 2013 kl. 15:27

Der har tilsyneladende været et problem med ledelsen af en del af de store offentlige IT-projekter, som CSC har leveret. Bliver disse ledere fyret og erstattet med de mennesker, der kritiserede forløbene, eller er det brokkehovederne, der får kniven? I førstnævnte tilfælde har CSC en chance, men i sidste fald er de dødsdømt.

2
30. april 2013 kl. 15:15

Hvornår lære CSC at man kun kan drive en virksom efter amerikansk principper i USA og lokale principper i andre lande

1
30. april 2013 kl. 14:31

Hvorfor lukker CSC ikke bare deres danske afdelinger helt? Det er underskuds firma, samt jeg ikke kan forestille mig hvem der gider at arbejder der mere.

Har CSC igennem de sidste 5 år overhoved haft en succe oplevelse? Hvor de er blevet bedt om at lave noget som er blevet lavet til tiden og på budgedet?

3
30. april 2013 kl. 15:18

Ja, det har de faktisk. Men der skrives ikke meget om det. Fx. konvertering af Statens Lønsystem. Mig bekendt før tid og under budget.