CSC fandt yderligere tre bagdøre til politiets miljø på CSC's mainframe i forbindelse med udbedringen af det oprindelige sikkerhedssvigt, som førte til, at hackere fik adgang til blandt andet politiets kørekortregister. Hackerne havde altså fire forskellige veje ind i politiets systemer. Det fremgår af en redegørelse foretaget af Rigspolitiet, som Version2 har fået indsigt i.
I redegørelsen er kommunikationen mellem CSC og Rigspolitiet nøje beskrevet, og en bestemt formulering kaster nu nyt lys over sagen. I forbindelse med efterforskningen afrapporterede CSC jævnligt til Rigspolitiet, og i dokumentet lyder det:
'(...) CSC (oplyste) Rigspolitiet om, at den sårbarhed i systemet, som havde været benyttet til at opnå uautoriseret adgang, var identificeret og lukket, samt at der var identificeret og fjernet såkaldte 'bagdøre' til systemet,' står der.
Senere i samme redegørelse fremgår det, at der konkret var tale om tre bagdøre, som CSC først blev opmærksomme på, efter angrebet havde fundet sted. Direktøren for politiets centrale it-organisation (Koncern IT), Michael Steen Hansen, påpeger, at det er almindeligt for hackere at oprette bagdøre i systemer, de har fået adgang til.
»Jeg har forstået, at det er normalt for hackere at etablere flere bagdøre, når de først er kommet ind. Efterforskningen vil formentlig afdække, om det er tilfældet,« skriver Michael Steen Hansen, direktør i Koncern IT, i en mail til Version2.
CSC til kritisk samtale hos Rigspolitiet
Om bagdørene skyldtes hackernes ugerninger eller CSC's forsømmelse af sikkerhed står uvist hen, men set i lyset af sikkerhedsproblemerne hos CSC er det nærliggende at spørge de to parter om, hvordan sagen har påvirket deres forhold.
»Vi har overvejet, om vores ydelse og aftale er god nok, og om der er noget, der skal justeres dér. Ligesom vi kommer til at revidere andre aftaler i Rigspolitiet. Vi har dog en kritisk samtale med CSC til gode, når det fulde overblik fra efterforskningen er afdækket,« skriver Michael Steen Hansen til Version2.
Hos CSC er tonen en anelse mere positiv.
»Jeg vil mene, at vi har et godt forhold til Rigspolitiet, og det har vi haft i al den tid, vi har samarbejdet med Rigspolitiet. Min oplevelse er, at der er stor gensidig respekt for hinandens arbejde, og det har sagen sådan set ikke ændret på,« siger Kim Ege Møller til Version2.
Hverken CSC’s pressechef eller Koncern IT’s direktør vil nævne hvilke skridt, der er blevet taget for at skærpe sikkerheden hos CSC med henvisning til netop sikkerheden. I det hele taget er det endnu sparsomt med detaljerede oplysninger, da sagen stadig er under efterforskning.
»Der er jo meget at sige i forhold til sagen, men jeg tror, man skal vente på, at de officielle rapporter bliver færdiggjort, og at retssagen i øvrigt starter, for der tror jeg, man får noget mere indsigt i, hvad der er sket,« siger Kim Ege Møller og fortæller, at end ikke han ved, hvornår retssagen starter.
Læs hele Rigspolitiets redegørelse her:

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.