CSC får 5 år mere med Digital Tinglysning

9. december 2014 kl. 10:50
Selvom det var CSC, der stod i spidsen for det forsinkede og fordyrede udviklingsprojekt, så har selskabet fået tildelt kontrakten på drift og vedligeholdelse i yderligere fem år.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Leveringen af det nye system til Digital Tinglysning endte som en it-skandale, der blev kritiseret i skarpe vendinger af blandt andet Rigsrevisionen. Det var CSC, som stod for udviklingen, men trods problemerne i udviklingsfasen, så får CSC nu forlænget kontrakten med Domstolsstyrelsen. Det oplyser CSC ifølge en pressemeddelelse.

Den Digitale Tinglysning har trods problemerne under udviklingen og en efterfølgende pukkel af ubehandlede sager, som forsinkede visse tinglysningssager i flere måneder, nemlig sparet Domstolsstyrelsen for cirka 100 millioner kroner om året.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter de indledende problemer, som blandt andet skyldtes, at en række medarbejdere var blevet opsagt i forventning om at indføre det nye system, har systemet i dag opnået, at 78 procent af tinglysningssagerne kan behandles automatisk, og den gennemsnitlige sagsbehandlingstid er 0,3 hverdage ifølge CSC.

Skylden for problemerne med Digital Tinglysning lå da ifølge Domstolsstyrelsen heller ikke direkte på CSC's skuldre, men derimod på, at der under hele forløbet kom nye krav til, som gjorde det vanskeligere at nå i mål.

Den nye kontrakt træder i kraft til juni 2015 og løber i fem år. Det præcise beløb er ikke offentliggjort, men der er ifølge CSC tale om et tocifret millionbeløb.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger