CSC erkender genbrug af fyredes bruger-id

8 kommentarer.  Hop til debatten
Bruger-id'er fra fyrede medarbejdere blev brugt af andre CSC-medarbejdere. »Nødprocedure,« forsvarer CSC sig.
3. maj 2011 kl. 16:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

CSC indrømmer nu, at visse medarbejdere har anvendt bortviste medarbejders bruger-id til at komme ind i systemerne.

Til gengæld benægter CSC Prosas anklager om, at ikke-sikkerhedsgodkendte medarbejdere har arbejdet med systemer, der kræver en sikkerhedsgodkendelse.

»På grund af overenskomststridige arbejdsnedlæggelser blandt Prosa-ansatte i CSC, har der en kort overgang været iværksat en nødprocedure, hvor enkelte medarbejdere, som i forvejen er sikkerhedsgodkendte af politiet, har benyttet bruger-id fra bortviste medarbejdere. Det udgør ikke nogen sikkerhedsrisiko,« meddeler projektdirektør Lars Lundsgaard i en udtalelse til Version2.

Version2 ville gerne have spurgt ind til detaljerne om den omtalte nødprocedure, men CSC meddeler, at man på nuværende tidspunkt ikke er interesseret i et telefoninterview med Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi vil gerne se nærmere på anmeldelsen, før vi udtaler os mere specifikt. Men lad mig understrege at sikkerhed er alfa og omega for CSC. Alle medarbejdere, der arbejder på systemer, som kræver sikkerhedsgodkendelse, er efter vores bedste overbevisning sikkerhedsgodkendte,« lyder meldingen fra Lars Lundsgaard, der slutter udtalelsen af med at sende aben tilbage til Prosa, som i første omgang politianmeldte CSC for identitetstyveri.

»Vi ser Prosas anmeldelse som værende en del af den konflikt, som kører i øjeblikket mellem CSC og Prosa, hvor Prosa gør, hvad de kan for at skabe usikkerhed hos vores kunder og i offentligheden. Vi vil gerne understrege, at der absolut intet er, som indikerer, at Prosa har ret i sine beskyldninger.«

Prosas formand Niels Bertelsen, der selv var nede på Station City med politianmeldelsen, fortæller til Version2, at målet er at beskytte de bortviste medlemmer.

»Vi har ikke kunnet få nogen forklaring fra CSC-ledelsen på, hvorfor i alverden det har været nødvendigt at bruge bortviste medarbejderes bruger-id. Hvis de har sikkerhedsgodkendte afløsere, så kan de jo bare oprette et nyt bruger-id til dem,« siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når CSC kører videre med de bortviste ansattes brugernavne, kan det ende med at give problemer for disse personer.

»Det slører jo, hvem der bruger systemerne. Hvis der opstår en sikkerhedsmæssig hændelse, for eksempel hvis der bliver tappet data fra systemerne ulovligt, så vil den bortviste medarbejder stå som den, der har gjort det. Vi vil sikre os, at vores bortviste medlemmer ikke kommer i klemme på den måde,« siger Niels Bertelsen.

Fordi ledelsen ikke ville fortælle om baggrunden for at genbruge de ansattes login, så Prosa ingen anden udvej end at gå til politiet.

»Vi har ikke selv mulighed for at undersøge det nærmere, så derfor skred vi til en politianmeldelse,« siger formanden.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger