CSC efter opsigelse af overenskomst: Vi blev nødt til at skride til handling

Konflikten med Prosa har nu varet så længe og eskaleret så meget, at CSC blev nødt til at droppe forhandlingerne og opsige overenskomsten, siger firmaet. Alle Prosa-medlemmer er nu tvunget til at acceptere nye, dårligere vilkår.

CSC er nu så trætte af konflikten med Prosa, at firmaet griber til et nyt våben i kampen ? en opsigelse af overenskomsten med Prosa, så medarbejderne i stedet skal flyttes over til en anden aftale, baseret på den CSC har med fagforeningen HK.

Læs også: CSC 'fyrer' Prosa: Opsiger overenskomsten

»Vi anser os nu for frigjort af den gamle overenskomst, vi har haft med Prosa. Vi mener, vi har gjort, hvad vi kunne ad forhandlingsvejen, og nu er vi nødt til at skabe ro om vores overenskomstsituation og få afsluttet konflikten. Og mange medarbejdere oplever, at det er hårdt at gå på arbejde på en konfliktramt arbejdsplads. Vi mener, at det er nu, vi må skride til handling,« siger Lars Lundsgaard, CSC's projektdirektør for Norden, til Version2.

Er det her en normal måde at løse en arbejdsmarkedskonflikt på?

»Jeg vil ikke sige, at det er en normal måde at gøre det på, men det er nogle regler, der gælder for, hvornår man kan frigøre sig fra en gammel overenskomst. Vi har forsøgt at trække det så længe som muligt for at nå et resultat ad forhandlingsvejen og har forsøgt i to år at forhandle os på plads. Selv ved forligsmandens mellemkomst flere gange er vi ikke kommet til en aftale, og konflikten er eskaleret mere og mere. Vores vurdering er nu, at vi opfylder de regler, der gælder, før man kan betragte sig som frigjort af den gamle overenskomst,« siger Lars Lundsgaard.

Læs også: Prosa: Har CSC planlagt at slippe ud af overenskomsten fra første færd?

Han holder fast på, at det er nødvendigt for CSC at skære ned i de ansattes løn og få fjernet det lange opsigelsesvarsel på op til 14 måneder, der følger af den såkaldte tryghedsaftale.

»For os er det afgørende at have nogle vilkår, der afspejler sig i resten af det danske arbejdsmarked. Det, har vi set, har været meget vanskeligt i forhandlinger med Prosa. Derfor har vi meddelt, at vi betragter os som frigjorte af overenskomsten, og vi forventer at indgå en aftale med medarbejderne baseret på den it-overenskomst, vi har med HK Privat,« siger direktøren.

Dermed får Prosa-medlemmerne i CSC et tilbud om nye vilkår, som de så enten kan takke ja til individuelt, eller med syv måneders varsel blive sagt op.

»Hvis Prosa accepterer at overenskomsten er bortfaldet, eller vi får Arbejdsrettens ord for det, så har alle medarbejderne de gamle vilkår som individuelle vilkår. Så vil vi varsle folk overgangen til de nye vilkår. Det vil typisk være med et varsel på syv måneder. Så fortsætter folk på de nye vilkår efter syv måneder, hvis de ønsker det.«

Så man er fyret, hvis man ikke accepterer de nye vilkår?

»Ja, hvis folk har individuelle aftaler, og vi så varsler forringelser, er man frit stillet til at søge noget andet, hvis man ikke accepterer de nye vilkår.«

Og hvis hele Prosa samlet siger nej til de nye vilkår, så er de alle sammen fyret?

»Der er ikke tale om fyringer. Men ja, hvis alle valgte at gøre det, og det er jo deres eget valg. Det har vi dog meget svært ved at forestille os vil ske.«

Vil den nuværende tryghedsaftale så gælde, med 13-14 måneders opsigelse?

»Nej, den kommer ikke i spil, for der er ikke tale om, at vi afskediger folk på grund af arbejdsmangel. Der kommer nye tryghedsaftaler med de nye vilkår. Der er også en garanti for, at der ikke vil ske afskedigelser det første år, og en vis garanti for lønniveau i tre år,« siger Lars Lundsgaard.

Strejken kan køre til Arbejdsretten giver CSC ret
Prosa har varslet storstrejke fra 1. juni, og medmindre Prosa inden den 27. maj accepterer de vilkår, CSC nu har lagt frem som et endegyldigt bud, vil strejken køre som planlagt. Så skal Arbejdsretten nemlig tage stilling til, om CSC kan opsige overenskomsten, og det kan tage noget tid.

Prosa har siden konflikten brød ud i februar meldt ud, at CSC ikke har vist vilje til forhandlinger, men det mener CSC ikke så overraskende er forkert. Argumentet lyder, at Prosa ikke ville acceptere forringelser på alle områder, som CSC ønsker.

»Det kommer an på hvilken side af konflikten man taler med. Prosa har haft meget lidt vilje til at acceptere, at alle de forskellige forhold, vi skal have rettet op på, skulle indgå i forhandlingerne. For eksempel stod Prosa helt fast på, at de tryghedsbestemmelser, man har forhandlet sig frem til gennem årene, ikke kunne ændres, og det var et ufravigeligt krav fra vores side. Omvendt har vi forsøgt at gøre det klart for Prosa, at vi vil tale om alle de vilkår, der skal rettes op på,« siger Lars Lundsgaard.

Men har I gjort indrømmelser i løbet af forhandlingerne?

»Vi har helt klart bevæget os markant i forhold til de krav, vi havde, da vi startede forhandlingerne. Vi kender vilkårene ude i markedet, og vi ønsker bare, at vi bevæger os ned fra det eksorbitant høje niveau, vi har ligget på, og så ned til noget, der minder om resten af markedet. Det er det, vi ikke har kunnet få en diskussion om,« siger Lars Lundsgaard.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anonym

Hvis man ikke vil acceptere den nye "overenskomst", så er man vel fyret, og ikke opsagt, da det er CSC, som vil ændret ens kontrakt. Hvis man ikke vil acceptere de nye vilkår, må man jo betragte sig som opsagt/fyret, ? Så er man fyret, på den gamle overenskomst, med god løn, og lang tids opsigelse. Det er vel bedre ind at acceptere den nye overenskomst ! Miste løn, og et langt opsigelse varsel, også når man oplært en "kolega" i Indien, bliver fyret, på lav løn, og kun med den ifølge funktionær lovens opsigelse varsel. Så som ansat i CSC, vil jeg da sige tak for samarbejde, og være taknemmelig, for mit lange opsigelse varsel på den gamle overenskomst, og så søge nyt job i den perioden.

Jeg skriver også dette i de andre nye tråde om CSC og prosa, man ved jo ikke hvad for en der får "liv"

men det ser ud til at blive denne http://www.version2.dk/artikel/19190-csc-fyrer-prosa-opsiger-overenskomsten

  • 0
  • 0
#4 Per Henrik Nielsen

Var der ikke noget med at der var en EU dom der sagde at en virksomhed ikke kunne tvinge arbejdstageren til at være medlem af en bestemt fagforening?

Sådan har dansk lovgivning været i mange år. Men det er uden betydning i dette tilfælde, for det er ikke medlemskab af fagforening det handler om. At være omfattet af en overenskomst betyder ikke, at man skal være medlem af den fagforening, der har overenskomsten.

  • 0
  • 0
#5 Thomas Christensen

Sådan har dansk lovgivning været i mange år. Men det er uden betydning i dette tilfælde, for det er ikke medlemskab af fagforening det handler om. At være omfattet af en overenskomst betyder ikke, at man skal være medlem af den fagforening, der har overenskomsten.

Selvfølgelig, ja de kan stadig være medlem af prosa, selv om der er overenskomst med h/k.

Men mener bestem der være ene Eu-dom, fordi virksomheder tvang deres medlemmer til at være medlem af en bestemt fagforening.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere