CSC-direktør i december: Ingen planer om fyringer

11. april 2012 kl. 11:02
450 medarbejdere hos CSC skal fyres. Men for bare fire måneder siden havde CSC-direktøren ingen planer om fyringer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nu begynder sparekniven at skære lunser af CSC’s organisation: 450 ansatte i CSC i Norden skal fyres, primært i Danmark.

Men da Version2 mødte den nyindsatte amerikanske direktør for CSC Nordic i midten af december, ville han ikke tale om fyringer.

»Jeg er lige kommet, og jeg har ikke lige nu konkrete planer om at restrukturere firmaet eller fyre folk,« lød det dengang.

På mindre end fire måneder har planerne altså ændret sig, og ganske som fagforeningerne forudsagde, var der lagt op til fyringer, kort efter den nye overenskomst trådte i kraft for de tidligere Prosa-medlemmer hos CSC.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I december erkendte John Walsh dog, at der måske skulle flyttes rundt i firmaet. Han forventede, at man kunne undgå alt for mange fyringer ved at bruge medarbejderne til andre opgaver globalt i CSC.

»Det kan blive nødvendigt med restruktureringer for at gøre forretningen profitabel, men vi ansætter hvert år 15.000 medarbejdere i CSC globalt, og der er rigtig gode kompetencer her, som vi så kan bruge andre steder i CSC. 80 procent af vores opgaver er ikke bundet af, hvor de bliver udført,« sagde John Walsh dengang.

De danske medarbejdere var i øvrigt ikke de dyreste i CSC, forklarede han.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger