CSC-bøf bag forkert skattekortformat

Ifølge Skat var det en leverandørfejl, der var årsagen til, at Skat natten til fredag leverede skattekortet i et forkert format til de danske virksomheder.

Det var en fejl hos Skats it-leverandør CSC, der var skyld i, at Skat natten mellem fredag den 31. januar og torsdag den 1. februar leverede skattekort i et forkert format.

Fejlen opstod ifølge Skat, fordi det oprindeligt havde været planen at køre med det nye skattekortformat fra 1. februar 2008. Datoen blev senere lavet om til 1. juni 2008. Men ændringen blev ikke foretaget i Skats it-system.

CSC fandt fejlen

Resultatet har været, at de virksomheder, der har modtaget skattekort natten mellem torsdag og fredag ikke har kunnet læse formatet. Fagchef ved Skat Richard Hanlov kan ikke sige noget om, hvor mange forkerte skattekort, der er blevet rekvireret. Han mener dog ikke, at problemet har været til gene for nogen virksomheder.

»Det er faktisk leverandøren selv, der opdager at: 'Hov, vi har glemt af få justeret den dato', og det har så haft den der konsekvens, og så har vi jo vidst, hvilke filer der har været liggende fra midnat til klokken 08.00 om morgenen, og så har vi taget de filer og genfremsendt de rigtige skattekort. Så virksomhederne er ikke blevet forstyrret af det,« siger han til Version2.dk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere