CSC betaler 70.000 kroner i bod til Skat - om dagen

CSC betaler hver dag 70.000 kroner til Skat. Og det vil blive ved, indtil CSC kan levere det forsinkede opkrævningssystem, som skal gøre det muligt at indregistrere motorkøretøjer digitalt.

CSC er så forsinkede i forhold til leveringen af det opkrævningssystem, som skal gøre det muligt at indregistrere motorkøretøjer digitalt, at CSC nu skal betale 70.000 kroner i bod om dagen, indtil systemet er klart. Det skriver Computerworld.

Thomas Fredenslund, der er projektdirektør hos Skat, oplyser, at CSC endnu ikke har meldt ud, hvornår systemet kan leveres, og derfor er det ikke muligt at sige, hvor meget boden ender på.

Læs også: Ny CSC-forsinkelse rammer Skats digitale motorregister

»Det er en promille af kontraktsummen per dag. Og kontraktsummen er på omkring 70 millioner kroner for denne her del (af projektet, red.),« udtaler Thomas Fredenslund til Computerworld.

Han udtaler yderligere, at der findes flere forskellige såkaldte bodsmilepæle i kontrakten, således at både afslutningen af testen af systemet såvel som tidspunktet for leveringen af det færdige motorregister spiller ind på det samlede beløb.

Men selv om 70.000 om dagen lyder af meget, ville Skat dog meget hellere have systemet end boden. For 70.000 rækker ingen steder. Det koster nemlig mere end 70.000 kroner om dagen at om- og indregistrere køretøjer manuelt, som man gør i dag, i forhold til hvis processen var digitaliseret.

Læs også: Skat medregner sparede medarbejdere før motorregister er i drift

»Systemet har en langt større værdi for os end 70.000 kroner om dagen. Så vi vil på alle måder hellere have det system end at opkræve bod,« udtaler han til Computerworld.

Boden fra CSC vil dog først klinge i Skats kasse, når Skat afkræver pengene fra CSC, hvilket de endnu ikke har gjort, oplyser Thomas Fredenslund.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jon Bendtsen

»Systemet har en langt større værdi for os end 70.000 kroner om dagen. Så vi vil på alle måder hellere have det system end at opkræve bod,« udtaler han til Computerworld.

Hvis værdien er langt større end 70.000 om dagen, hvorfor er boden så så lille? Boden skal da være større end omkostningen ved at mangle systemet.

  • 1
  • 1
Per Sikker Hansen

En leverandør skal ikke straffes for ikke at levere, på anden måde end at de ikke får betaling.

Tilbagehold betalingen for produkter indtil det er i hænde. Masser af incitament til leverandøren for at få fingeren ud og aflevere, og det uden at kunden kan kaste alt ansvar fra sig i det øjeblik de har lavet ordren.

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere