Craig Wright står frem som skaberen af bitcoin

Flere medier beretter i dag, at den australske entreprenør Craig Wright nu afslører sin hemmelige identitet som Satoshi Nakamoto - skaberen af bitcoin.

I december var det blot et rygte, men nu melder den australske entreprenør Craig Wrigth rent ud: Jeg er skaberen af bitcoin, Satoshi Nakamoto.

Craig Wright lægger sammen med sin påstand tekniske beviser frem blandt andet i et blogindlæg, der umiddelbart bekræfter, at han er Mr. Bitcoin.

Derudover har medlemmer af bitcoins inderkreds og udviklingsteam meldt ud, at de tror på, at Craig Wright er bitcoin-skaberen. Craig Wright har givet sin afsløring til BBC, the Economist og GQ, der nu bringer historien.

Spekulationerne forud for denne afsløring har været mange. I december kom tech-medierne Wired samt Gizmodo frem til, at Craig Wright stod bag bitcoin, selv om det aldrig blev bekræftet af ham selv. Han kunne dog dengang afsløre, at han har været involveret i bitcoin meget længe.

Mange spekulationer

I januar i år skulle en tekst-analyse ifølge International Business Times usandsynliggøre den påstand.

Og selv i dag er der stadig spekulationer. Røster på reddit er ikke alle overbevist om at Craig Wright er Mr. Bitcoin.

Det er holdet bag bitcoin dog. Jon Matonis, der er økonom og en af stifterne af Bitcoin Foundation, forklarer:

»Under bevisførelsen i London havde jeg mulighed for at evaluere relevant data på tre områder: kryptografisk, social og teknisk. Det er min stærke overbevisning at Craig Wright består alle tre kategorier,« siger han ifølge BBC.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Poul-Henning Kamp Blogger

Med mindre hans blogindlæg er første del der bare skal vise hvordan man checker en sig er det ikke noget bevis på nogetsomhelst.

Han mangler stadig at vise at han har adgang til de private nøgler.

Og nej, det får mig bestemt ikke til at tage bitcoin mere seriøst.

  • 0
  • 0
Christian Moeslund

Alverdens medier beretter om det samme, at Craig Wright skulle være Satoshi Nakamoto. Fælles for dem alle er at der bliver skrevet om at han har bevist sin identitet, ved at underskrive med sin private nøgle - problemet er dog bare, at det har han ikke, han har blot taget transaction-ID'et for block #9, encoded med base64, og vupti, så tror alle han er Satoshi. Inde på bitcointalk (https://bitcointalk.org/index.php?topic=1457039) kan man læse, at Gavin Andresen, som er en af personerne bag Bitcoin Foundation, har fået revoked hans commit adgang, fordi han offentligt har bakket Craig Wright op - uden tilstrækkelige beviser. Så der er ikke meget, der tyder på at Craig Wright er Satoshi - til gengæld tyder meget på at han netop ikke er det.

  • 0
  • 0
Finn Aarup Nielsen
  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere