CPR-læk i Herning: Private oplysninger på 1.700 borgere lagt ud

Illustration: the_lightwriter/Bigstock
CPR-numre og andre oplysninger om 1.700 borgere har i ni måneder ligget frit tilgængeligt i et Excel-ark. Arket har været tilgået få gange, oplyser Herning Kommune.

CPR-numre på 1.700 borgere i Herning Kommune har i ni måneder ligget frit tilgængeligt på internettet i et Excel-ark.

Det skriver Ekstra Bladet.

Avisen er kommet i besiddelse af et brev fra Herning Kommunes it-afdeling, hvori borgerne bliver orienteret om sikkerhedsbruddet, der har fundet sted i perioden 3. august 2018 til 5. april 2019.

»Dit CPR-nummer, stillingsbetegnelse, tiltrædelses/fratrædelsesdato har været tilgængelig sammen med 1.700 andres i et Excel-ark,« skriver kommunen i brevet.

Ifølge kommunen er fejlen opstået som følge af et sikkerhedsbrud hos en af kommunens it-leverandører.

»Fejlen er sket i forbindelse med en omlægning af leverandørens it-system. Straks fejlen blev opdaget 5. april, blev hullet i sikkerheden lukket,« skriver kommunens it-afdeling i brevet til borgerne.

I brevet oplyser Herning Kommune om, at »risikoen for, at CPR-numre er blevet misbrugt er minimal«, men samtidig erkender kommunen, at der har været personer, som har fået adgang til oplysningerne.

»Arket har været tilgået få gange, viser loggen,« lyder det i brevet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Torben Jensen

Det er kun 2 dage siden vi læste om at Region Syddanmark ved fejl har udbetalt 500.000 kr istedet for 500 kr til en række borgere. Indenfor IT er det normalt at teste løsninger inden de bruges?

Og nu et CPR læk i Herning, der undskyldes ved sikkerhedsbrud hos en it-leverandører.

Hvordan kan vi have tiltro til at den danske stat passer godt på vores digital informationer, når vi igen og igen oplever læk. Gad vide om Herning eller deres it-leverandører får en GDPR bøde?

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere