Cowi skal redegøre for e-eksamenskaos

Folkeskolens digitale afgangsprøver i biologi og geografi bliver ikke til noget. Cowi, der har leveret systemerne, skal nu komme op med en forklaring på it-koks i eksamenerne.

Direktør i Skolestyrelsen Morten Isenbecker finder det helt uacceptabelt, at Cowi ikke har kunnet levere en elektronisk eksamensløsning og beder nu Cowi om at komme med en forklaring, og den må hellere være god, for ellers kan det få konsekvenser for samarbejdet, oplyser han i en pressemeddelelse.

Onsdag kunne det ikke lade sig gøre at gennemføre den elektroniske biologieksamen, og på den baggrund har Skolestyrelsen valgt at droppe den elektroniske gennemførelse af eksamenerne torsdag, men vil i stedet forsøge at gennemføre eksamenerne manuelt.

De elektroniske eksamener i biologi skulle være gennemført over to dage med 24.000 elever per dag, men på grund af it-problemer kunne 10.000 elever ikke logge på systemet til eksamens start eller oplevede andre problemer undervejs.

Skolestyrelsen har derfor iværksat en nødplan, der betyder, at elever, som af en eller anden grund ikke har gennemført de digitale prøver ? eller har gjort det under utilfredsstillende forhold ? kan i stedet gå op til papirprøve 22. maj. Det vil også sige, at de elever, der skulle op i den digitale prøve i i geografi, først skal op den 22. maj.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kasper Revsbech

Hvorfor kommer det her overhovedet ikke bag på mig, jeg stod den anden morgen og tænkte åh nej. Da jeg hørte om dette online prøve sjov. Det er mig en gåde at det sker gang på gang at disse online systemer ikke kan klare presset. Jeg formoder ikke at undervisnings ministeriet har hemmeligholdt antallet af brugere. Det kan godt være jeg mangler indsigt på dette område, men kan en eller anden kyndig ikke oplyse mig om hvorfor det skal være så svær at simulere den samme belastning inden. Eller en belastning på 200 % så sådan noget her ikke kan opstå..

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere