Costa Rica i undtagelsestilstand efter cyberangreb: Ministerier og myndigheder ramt af ransomware

11. maj 2022 kl. 09:50
Den costaricanske præsident Rodrigo Chaves.
Illustration: Julieth Méndez/Wikimedia Commons.
Ransomware-gruppen Conti har angrebet flere costaricanske ministerier og myndigheder og lækker i øjeblikket de stjålne data. Regeringen vil ikke betale løsesummen, og præsidenten har nu erklæret landet i undtagelsestilstand.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den costaricanske præsident Rodrigo Chaves har underskrevet et dekret, der erklærer undtagelsestilstand i det mellemamerikanske land efter, at flere myndigheder er ramt af ransomware-angreb udført af hackergruppen Conti.

Det skriver Bleeping Computer.

Læs også: Hackere truer den amerikanske højesteret i kontroversiel sag om abort-rettigheder

Det drejer sig blandt andet om sundhedsministeriet, finansministeriet og beskæftigelsesministeriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Angrebet, som Costa Rica lider under, begået af cyberkriminelle, cyberterrorister er erklæret som en national undtagelsestilstand, og vi underskriver dette dekret, præcist for at erklære en national undtagelsestilstand i hele den offentlige sektor i den costaricanske stat og dermed tillade vores samfund at reagere på disse angreb som kriminelle handlinger,« siger præsident Rodrigo Chaves ifølge Bleeping Computer.

Læs også: Britisk advokatbranche ramt af flere cyberangreb: Centrale aktører lagt ned

Angrebet har stået på siden 18. april, hvor finansministeriet blev ramt, og efterfølgende har Conti lækket 97 procent af i alt 672 gigabyte stjålne data, som hackergruppen hævder stammer fra de ramte myndigheder. Data indeholder blandt andet kildekode og SQL-databaser fra regeringens hjemmesider, og Conti har advaret om, at gruppen i fremtiden vil udføre endnu mere »seriøse« angreb.

Den costaricanske regering har tidligere afvist at betale en løsesum på 10 millioner dollars, svarende til godt 70 millioner kroner, til Conti.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger