

Der er nu 15.533 foran dig i køen. Estimeret ventetid: 53 minutter.
Det var den besked, der mødte Version2, da vi undersøgte et af flere tip om problemer på den nationale coronatest-side coronaproever.dk. Det meste af dagen har der været mellem én og tre timers ventetid.
Når man endelig kommer ind på siden, sendes man konstant tilbage i systemet af timeouts og andre fejl-meddelelser.
Først i skrivende stund, hvor de fleste er på vej hjem fra arbejde eller ud for at hente børn, er stormen taget af, og siden fungerer igen som tiltænkt.
Har stået på i dagevis
Problemet har ellers stået på i dagevis. Allerede i fredags kunne Version2 konstatere lange køer, men intet i nærheden af problemerne, der har været med siden i dag.
Hvad end problemet konkret er, er det kun blevet værre siden i fredags.
Statens Seruminstitut, der driver siden, er ikke vendt tilbage i dag, og vi ved derfor endnu ikke, hvorfor man, trods konstant pres, ikke har skruet op for kapaciteten eller hvorfor det, måske, ikke kan lade sig gøre rent teknisk.
- emailE-mail
- linkKopier link

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.
Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Personligt er jeg bedøvende ligeglad med hvad folk betaler med, jeg gider bare ikke (indirekte) betale de høje gebyrer til andres internationale kreditkort. Mange med div. former for payback ala Norwegian's cashpoint ol. De penge kommer jo et sted fra: gebyrer!
Jeg er i princippet også ligeglad med hvad folk betaler med, bare jeg kan få lov til at betale med bankoverførsel eller kontanter.
Men når monopoler som for eksempel Ørsted eller Radius forsøger at tvinge mig til kun at betale med Dankort (som de dermed får fri adgang til at trække på som de vil, og derefter overlade mig til telefonkøen for at få eventuelle overfaktureringer tilbagebetalt), eller til at bruge Nets' Betalings Service som de så hver gang pålægger et gebyr på ca. 5 kr. (som ulovligt nok er mere end Nets' listepris), så vil jeg da trods alt foretrække at et eventuelt gebyr ender hos et udenlandsk firma i stedet.
Selv hvis jeg ikke sparer noget, så har jeg en bedre fornemmelse ved det frie valg, og at vide at gebyret trods alt ikke havner hos de samme danske monopol-gribbe som prøver at tvinge alle til at betale for at få lov til at betale for en ydelse de ikke kan vælge fra eller købe andetsteds.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Det er en ren politisk betragning om hvad man vil beslutte der må lægges på af gebyrer - teknisk set er der intet unikt i Dankortet (man kan til nødt plædere for at der har været det rent historisk, bla. ud fra brugen af X.21, men der er altså løbet meget vand i åen siden, så den kan man ikke blive ved med at pudse glorien på).
Jeg har såmænd heller ikke påstået at der var noget unikt teknisk ved Dankortet...
Det kan du slet ikke stille op så simpelt, for det afhænger helt af omsætning og antallet af årlige transaktioner, hvilken indløseraftale man kan opnå, etc. - for mange mindre forretninger kan det bedre betale sig helt at droppe Dankortet da man så kan undgå Nets' perverse skat på betalingsterminaler og finde langt billigere løsninger.
Det har du ganske givet ret i. Og den mulighed har de jo så heldigvis også. Jeg syntes dog jeg har set en del mindre virksomheder der startede med en iZettle terminal, men ret hurtigt har skiftet til en dankort terminal. Så jeg forstiller mig at Dankortet terminalerne, på trods af deres høje pris, hurtigt tjener sig hjem igen.
Personligt er jeg bedøvende ligeglad med hvad folk betaler med, jeg gider bare ikke (indirekte) betale de høje gebyrer til andres internationale kreditkort. Mange med div. former for payback ala Norwegian's cashpoint ol. De penge kommer jo et sted fra: gebyrer!
- more_vert
- insert_linkKopier link
Det er en ren politisk betragning om hvad man vil beslutte der må lægges på af gebyrer - teknisk set er der intet unikt i Dankortet (man kan til nødt plædere for at der har været det rent historisk, bla. ud fra brugen af X.21, men der er altså løbet meget vand i åen siden, så den kan man ikke blive ved med at pudse glorien på).Jeg kan ingen steder se at der er lagt grænser for gebyret på Visa kort udsted i DK. Men det skal vel nok passe. Problemet er nok bare at mange af de kort vi bruger faktisk IKKE er udsted i DK (fx. Norwegian's Visa kort).
Det kan du slet ikke stille op så simpelt, for det afhænger helt af omsætning og antallet af årlige transaktioner, hvilken indløseraftale man kan opnå, etc. - for mange mindre forretninger kan det bedre betale sig helt at droppe Dankortet da man så kan undgå Nets' perverse skat på betalingsterminaler og finde langt billigere løsninger.Uanset lofter osv. så siger alle kilder jeg har kunnet finde, at Dankortet er det billigste, for alle parter (forbrugeren indirekte fordi det er billigere for butikkerne).
- more_vert
- insert_linkKopier link
Ja især fordi du udelader en stor det af historien, nemlig at man her i landet politisk har pålagt et loft for gebyrer, også for debit kort med et udenlandskklingende navn, hvis bare de er udstedt her i landet.
Hmm du udelader så at lave kildereferencer.
Jeg kan ingen steder se at der er lagt grænser for gebyret på Visa kort udsted i DK. Men det skal vel nok passe. Problemet er nok bare at mange af de kort vi bruger faktisk IKKE er udsted i DK (fx. Norwegian's Visa kort).
Uanset lofter osv. så siger alle kilder jeg har kunnet finde, at Dankortet er det billigste, for alle parter (forbrugeren indirekte fordi det er billigere for butikkerne).
- more_vert
- insert_linkKopier link
Ja især fordi du udelader en stor det af historien, nemlig at man her i landet politisk har pålagt et loft for gebyrer, også for debit kort med et udenlandskklingende navn, hvis bare de er udstedt her i landet.Og dét er en ret væsentlig forskel!
Der er intet unikt i Dankortet - det skulle da være at det er med til at vedligholde Nets' monopolstilling på betalingsterminaler, således at priserne for butikkerne bliver perverst meget højere, end hvis de dropper at tage mod Dankortet.
- more_vert
- insert_linkKopier link
eller Dankort til en udlænding</p>
<p>A debit card.
Ahh HELT så simpelt er det bare ikke. Se fx.:https://taenk.dk/test-og-forbrugerliv/privatoekonomi-og-aftaler/betaling/visadankort-hvilken-del-af-kortet
"Butikkerne betaler gebyrer for at modtage betalinger. Dankortet har faste, lave gebyrer bestemt ved lov. Ved internationale betalingskort er der intet loft over gebyrerne."
Og dét er en ret væsentlig forskel!
- more_vert
- insert_linkKopier link
Prøv at forklare om MobilePay</p>
<p>A proprietary Danish mobile payment system, that can only be used by Danes with a Danish bank account.
Jeg kan gøre det kortere:
"A PayPal-like system that works only with Danish phones".
- more_vert
- insert_linkKopier link
Det må stå ringe til i andre lande.
Det gør det skam også. Min fætter boede i USA for et par år siden, og skulle forny sit visum, og hans advokat ringede til ham med status. Advokaten var ret glad, da min fætter havde betale for fast-track løsningen, så han kunne faxe papirene, i stedet for at sende dem ind fysisk. Han var også ret træt af at han ikke kunne få sin bank til at betale regninger automatisk, så han skulle huske at betale husleje, strøm, telefon, og så videre hver måned.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Har den geniale fordel at de virker uden strøm.Hvornår har du f.eks. sidst set en check ? (stadig vigtigt betalingsmiddel i f.eks. USA).
A proprietary Danish mobile payment system, that can only be used by Danes with a Danish bank account.Prøv at forklare om MobilePay
A debit card.eller Dankort til en udlænding
- more_vert
- insert_linkKopier link
Hvorfor? Det er jo sådan set lidt pinligt at de her Särligt Smarte Danske ting slet ikke virker for en udländing!?Prøv at forklare om MobilePay eller Dankort til en udlænding
I Mobilepay's tilfälde heller ikke for en udländing med opholdstilladelse - fordi en sådan har et provisorisk CPR-nummer.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Er det endnu et site der bruger det elendige queue-it, i stedet for at have lavet en løsning der skalerer? Køsystem kan muligvis forsvares hvis man har noget gammelt juks det er for dyrt at omskrive, men til et nydesignet site?
SUK!
- more_vert
- insert_linkKopier link
Det må stå ringe til i andre lande.
Det kan jeg bekræfte at det gør.
Jeg skal bruge en adgang til Spaniens svar på eBoks: DEHú.
Til dette skal man bruge et certificat (tænker lidt som vi havde Digital Signatur) og dette opretter man på en side der kun virker med Internet Explorer eller FireFox før version 69!
- more_vert
- insert_linkKopier link
Det gør det også... Hvornår har du f.eks. sidst set en check ? (stadig vigtigt betalingsmiddel i f.eks. USA). Prøv at forklare om MobilePay eller Dankort til en udlænding
- more_vert
- insert_linkKopier link