Coronapasset er lukket i Danmark

31. marts kl. 07:553
Coronapasset er lukket i Danmark
Illustration: Digitaliseringsstyrelsen.
Da der ikke længere er behov for at anbefale lokale krav om coronapas for besøgende på sygehuse og plejehjem, lukkes den danske del af coronapasset. EU-delen kan stadig vises.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den danske del af coronpasset er lukket natten til i dag torsdag, da der ikke længere er anbefalinger om brug af coronapas i Danmark. Derfor er det nu kun EU-delen af appen, der kan vises, da der stadig kan være krav om coronapas ved rejser til udlandet.

Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Læs også: Finanstilsynet: Cyberangreb er den største trussel mod den danske finanssektor

Coronapasset blev 1. februar 2022 udfaset i det meste af samfundet, da covid-19 ophørte med at være kategoriseret som en samfundskritisk sygdom. Epidemikommissionen anbefalede dengang, at sygehuse og plejehjem så vidt muligt fortsat skulle stille krav om blandt andet coronapas blandt besøgende for at beskytte sårbare og ældre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Skarp kritik af it-sikkerheden i EU: »Niveauet står ikke mål med truslerne«

Det vil være muligt at genaktivere den danske del af appen med kort varsel, hvis der opstår behov for at anvende coronapas i Danmark.

»Coronapas-appen har siden maj 2021 været et afgørende værktøj, der har været med til at mindske smitterisikoen i forsamlinger og situationer, hvor den ellers kunne være stor. Coronapasset har været forudsætningen for, at vi trygt har kunnet holde samfundet mest muligt åbent,« siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
31. marts kl. 11:13

Kan vi ikke få en uvildig undersøgelse af den app? Et er, om det har været en succes i forhold til Covid-19, og om pengene til udvikling og drift har været givet godt ud, noget andet om det er rette vej at gå ved fremtidige epidemier. Her kunne man både se på det tekniske (hvor godt man kan måle afstand, når man tager hensyn til forskellige telefoner og folks placering af deres device), sandsynligheden for at de smittede også bruger en app osv. Men man kunne også se på det adfærdsmæssige, for hvordan reagerer man, når man ikke får en alarm? Eller modsat, hvis man får mange alarmer, fordi man har stået i kø på et testcenter.

2
31. marts kl. 12:28

Artiklen omhandler Coronopas app'en, ikke Smittestop app'en.

3
31. marts kl. 13:55

Du har ret. Pointen er gældende for smittestop og ikke coronapas-appen.