Coronapasset er 80 procent færdigt: Sådan kommer det til at se ud

Illustration: Digitaliseringsstyrelsen
80 procent af det nye coronapas er ifølge Digitaliseringsstyrelsen færdigudviklet.

Den nye coronapas-app forventes af gå i luften i den kommende måned, nu har Digitaliseringsstyrelsen offentliggjort billeder af den brugergrænseflade, danskerne kommer til at møde, når de skal dokumentere deres vaccination eller negative testresultat.

Coronapas-appen udvikles af danske Netcompany. Den bagvedliggende infrastruktur skal Trifork stå for. Illustration: Digitaliseringsstyrelsen

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen er man 80 procent færdig med at udvikle coronapasset, der leveres af Netcompany, mens Trifork står for den bagvedliggende infrastruktur.

Efter planen skal det danske coronapas også fungere i andre EU-lande, og det udvikles derfor også op imod fælleseuropæiske specifikationer.

Indtil appen lanceres, fungerer sundhed.dk og Min Sundhed-appen som midlertidigt coronapas.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (27)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Michael Deichmann

I modsætning til kørekortet skal dette pas jo kunne valideres af "alle mulige" så jeg går ud fra at det er den funktion der ligger under "Scan et Pas"? Altså så tjeneren, frisøren eller adgangskontroillanten til festivallen bare benytter sin egen app til at scanne andres.

 • 3
 • 1
#3 Jimmie Jensen

I modsætning til kørekortet skal dette pas jo kunne valideres af "alle mulige" så jeg går ud fra at det er den funktion der ligger under "Scan et Pas"? Altså så tjeneren, frisøren eller adgangskontroillanten til festivallen bare benytter sin egen app til at scanne andres.

Rejsekortet?

 • 1
 • 2
#5 Jorgen Hansen

En stor trussel mod folkesundheden er den stigende antal af overvægtige, så når corona klinger af, kan testcentrene bruges til at udstede BMI attester, som med passet kan give forbud til alverdens - af politikere udtænkte - rettigheder.

 • 10
 • 24
#12 Malthe Høj-Sunesen

Den løsning som der er lige nu via minsundheds app eller hvad pokker den hedder, viser ens fulde CPR nummer, det er jeg ikke fan af. Håber at man har tænkt lidt mere sikkerhed, og privacy ind i den nye løsning.

De to første mockups viser at man kan vise og skjule sit navn og fødselsdato. Jeg kan ikke se at personnummeret overhovedet er tilgængeligt at vise. Enig i øvrigt - appen skal udelukkende kunne sige om personen er godkendt til hvad-det-nu-er-som-skal-begrænses, med det forbehold at politiet skal kunne verificere identitet for at kunne efterforske dokumentfalsk.

 • 0
 • 0
#14 Bjarne Nielsen

Tænk hvad man eller kan bruge sådan et "pas" til at "dokumentere".

Børneattester. Vores hårdtprøvede foreninger bruger mange ressourcer på at indhente og kontrollere dem. Der må være mange penge at spare her.

Og hvis det bliver nemt at scanne hinandens QR koder, så vi også i langt højere grad holde de klamme pædofile væk fra vores uskyldige børn.

Så kan vi nemlig f.eks. kontrollere hinanden ved lilleput-fodbold, så der er ikke er nogen som sniger sig med der. Eller den far, som måtte forvilde sig med på den lokale legeplads? Det må også være i hans interesse at kunne bevise, at han ikke er en "klammer", bare fordi at han leger med børn.

 • 1
 • 11
#16 Børge Svingalius

Da de kloge nu har indført at vi skal have det her forpulede hejs, og staten gladeligt og endnu engang i ekstase smider X penge efter det + de enorme ekstraomkostninger der er ved konstante corona-tests, som jo skal bruges til passet (/galde slut) så kunne jeg virkelig godt tænke mig at vide:

Når nogen scanner et pas, hvilke data der overføres, i hvilket format, hvor det gemmes og af hvem, hvem der kan tilgå det/adgang, og hvor længe data opbevares.

"Nej din forklaring til retten holder ikke, for vi kan se at den pågældende dag blev dit corona-pas scannet et bestemt sted i landet" - dystopi? Ikke meget mere end virkeligheden i det danske samfund's kurs.

 • 9
 • 1
#17 Henrik Madsen

En stor trussel mod folkesundheden er den stigende antal af overvægtige, så når corona klinger af, kan testcentrene bruges til at udstede BMI attester, som med passet kan give forbud til alverdens - af politikere udtænkte - rettigheder.

Ja så, skal overvægtig på forlangende fremvise deres papirer med en Max 72 timer gammel vejning på vejecentret som beviser at deres bmi er under 30, ellers forbydes de adgang til McDonald's.

Byg lidt datalogningsmuligheder på og vupti så skal du vise din app hver gang du køber en øl.

Så kan personalet nægte dig at købe mere øl hvis du har nået de 21 genstande på en uge.

Mulighederne er uendelige.... .for vores eget bedste så klart.

 • 7
 • 4
#21 Lasse Mølgaard

@HM: Hvilke 21 genstande tænker du på?

Så længe "nogen" kan huske har kromosom-XY-grænsen været 14;-)

... og igen: Både 14 og 21 er tommelfingerregler.

Det kommer helt an på en kropsbygning.

Nogle kan tåle mere, andre mindre.

... og de nævnte tal er for en hel uge.

Eksperterne har allerede afgjort at hele dosisen på en gang er en ret dårlig ide, både på den korte og lange bane.

 • 0
 • 0
#24 Jakob Steen-Petersen

Er "Pas" egentlig ikke et misvisende navn for denne App? Jeg mener i et Pas (og fx også kørekort) er der jo et billede tilknyttet, som på en eller anden måde bruges til at validere at den der fremviser "passet" også er den der er indehaver af det.

Så kan man ikke liiiige låne vennens telefon, hvis man skal klippes eller ind på diskotek xxx?

 • 3
 • 0
#25 Morten Saxov

... og igen: Både 14 og 21 er tommelfingerregler.

Tror pointen var at sundhedsstyrrelsen gik væk fra 21/14 og ned til 14/7 for lang tid siden.

De nuværende anbetalinger: https://www.sst.dk/da/viden/alkohol/alkoholforebyggelse/sundhedsstyrelse...

Du har en lav risiko for at blive syg på grund af alkohol ved et forbrug på 7 genstande om ugen for kvinder og 14 for mænd

Du har en høj risiko for at blive syg på grund af alkohol hvis du drikker mere end 14 genstande om ugen for kvinder og 21 for mænd

 • 3
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere