Corona-app klar om 2-3 uger i Storbritannien

Illustration: petovarga / Bigstock
Corona-sporings-appen er klar i Storbritannien inden for de næste 2-3 uger. Men selvom sundhedsmyndighederne fortæller, at den er en vigtig brik i lockdown-strategien, så bliver den frivillig for befolkningen at bruge.

Selvom det har været et meget omfattende arbejdet at få bygget en corona-sporings-app i Storbritannien, så kan den være klar om allerede 2-3 uger. Det betyder dog ikke at folk bliver tvunget til at bruge den, understreget sundhedsmyndighedernes digitale innovationsgruppe, NHSX, da tjenesten kommer til at fungere som et tilvalg i stedet for et fravalg.

Det skriver BBC.

Appen er kun en del af Storbritanniens strategi for at minimere smittespredningen, og den vil komme med en omfattende marketingkampagne, understreger Matthew Gould, direktør i NHSX og hovedansvarlig for udviklingen af appen.

»Hvis man vil beskytte NHS (Red. Sundhedssystemet i Storbritannien) og forhindre, at det bliver overvældet, samtidig med at man ønsker at få økonomien i gang, så kommer appen til at være en essentiel del af strategien,« fortæller han.

Appens system kører efter den ”centraliserede model”, hvilket betyder at den linker de personer, der er testet positive for virussen til de personer, som de sygdomsramte kunne have smittet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere