Conti fordobler prisen på løsesummen for at stoppe angreb mod Costa Rica

19. maj kl. 10:31
Ifølge FBI har ransomware-gruppen Conti afpresset offentlige institutioner og virksomheder for mere end 1 milliard danske kroner.
Illustration: Bernie123/Bigstock.
Ransomware-gruppen Conti har fortsat kløerne dybt i Costa Ricas offentlige it-systemer. Regeringen og landets præsident, Rodrigo Chaves, har endnu ikke indvilget i at betale løsesummen, der nu lyder på 20 millioner amerikanske dollars. 
Artiklen er ældre end 30 dage

Contis ransomware-angreb mod Costa Rica, der har stået på siden den 18. april, eskalerer. 

Regeringen og landets præsident, Rodrigo Chaves, har ikke ville indvilge i at betale den oprindelige løsesum på 10 millioner dollars for 672 gigabyte stjålne data samt delvis kontrol over blandt andet sundhedsministeriets, finansministeriets og beskæftigelsesministeriets IT-systemer.  

Det har nu ført til, at ransomware-gruppen Conti har fordoblet prisen på løsesummen, ligesom gruppem opfordrer befolkningen i Costa Rica til at gå på gaden for at presse regeringen til at betale. 

Ifølge USAtoday har Conti infiltreret 27 forskellige offentlige institutioner, og offentligt ansatte har måtte sende fakturaer til deres arbejdsgiver per mail eller brev for at kunne få udbetalt løn.  

Artiklen fortsætter efter annoncen

USAtoday skriver videre, at Conti har givet den costaricanske regering en uge til at betale løsesummen, hvis de vil have data og kontrol over offentlige IT-systemer tilbage. 

Ifølge FBI har ransomware-gruppen konti stået bag mere end 1.000 og afpresset sig til mere end 150 millioner dollars (1 milliard kroner) i løsesum.  

 

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger