Computertyve tvinger skoler til overvågning

Flere danske skoler opruster med overvågningskameraer og sikkerhedsrum. Stjålne pc'er og vandalisme tvinger dem til at reagere.

Hærværk og tyveri af især computergrej er så stort et problem på danske skoler, at mange af dem er nødt til at sætte overvågningskameraer op.

Det indikerer en rundspørge, som DR's nyhedsudsendelse for børn, Ultra Nyt, har gennemført.

Af 68 adspurgte kommuner svarer 39 af dem, at de har sat overvågningskameraer op på en eller flere skoler i løbet af de seneste års tid.

Det er ofte skolernes pc'er, der forsvinder under indbruddene. Det har man erfaret på Maribo Skoles Østofte-afdeling på Lolland, hvor der har været indbrud tre gange i løbet af december og januar.

Tyvene er sluppet væk med flere end 50 bærbare computere.

»Det er simpelthen så ærgerligt. Før havde alle elever deres egen bærbare computer. Vi er en skole, der satser meget på it for at lave en god undervisning,« siger afdelingsskoleleder Ole Frederiksen til DR Ultra Nyt.

Skolen indfører nu kameraovervågning, og pc'erne placeres i et sikkerhedsrum efter skoletid, fortæller skolelederen til DR Ultra Nyt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Lars Sommer

Kan I ikke prøve at få fat i nogle skoler, der har brugt videoovervågning gennem længere tid, og høre om det rent faktisk virker? Sænker det kriminaliteten, og/eller hjælper det tilstrækkeligt til at opklare kriminaliteten?

  • 1
  • 0
Kristoffer Hansen

På min tidligere folkeskole har de fra starten haft nogle aflåste skabe, som efter skoletid blev låst inde i nogle metalstativer i et lokale med alarm.

Der er, så vidt jeg ved, stjålet projektorer osv., fra skolen, men jeg kender ikke til at computere har været sjålet.

  • 0
  • 0
Allan Rabjerg

Skolernes oprustning mod computertyve - et oplagt modtræk der vækker minder om antivirusproducenternes kamp imod ondsindede hackere og supermagternes absurde opretholdelse af magtbalancen under Den Kolde Krig... Årsagen tror jeg ikke skal findes på skolerne alene, men øget arbejde med inklusion i skole og samfund mener jeg på sigt er et stærkere træk imod kriminalitet end oprustning på bigbrotherområdet. AR/ www.facebook.com/SkoleIT

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere