Computerspillet Doom gemmer på hemmelige billeder – i lydsporet!

1. juni 2016 kl. 09:192
Det er ikke kun rent visuelt, at computerspillet Doom kredser om helvedets dæmoner – det gør lyden også.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den amerikanske spiludvikler id Software relancerede i starten af maj deres klassiske spilserie Doom, der i sin oprindelige version fra 1993 var med til at etablere Shooter-genren, som i mange år har været dominerende især indenfor AAA-spil.

id Software er kendt for at gemme såkaldte Easter Eggs i deres spil, og i det nye Doom er det blandt andet muligt at finde og spille en af de klassiske baner fra 1993-udgaven af spillet. Mens andre af spillets hemmeligheder er knap så nemme at finde.

Men det er lykkedes for spilfan Tom Butcher, der på sin Imgur-side kan afsløre, at spillets soundtrack også gemmer på hemmelige billeder – nærmere bestemt musikstykket ’Cyberdemon’. Noget der først kommer for dagen, når musikken visualiseres som et spektrogram.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som det kan ses herover, så gemmer musikken både på et pentagram og tallet 666 – symbolik i tråd med spillets historie om undslupne dæmoner på Mars.

Det skal i parentes bemærkes, at Tom Butcher ikke er faldet over de skjulte billeder i lydsporet ved et tilfælde. Spillets komponist Mick Gordon har i et interview på Youtube tidligere på ugen antydet, at der netop gemte sig noget ekstra i lyden.

Det er heller ikke et nyt påfund at gemme billeder i lyd. Komponisten Disasterpeace, der lavede musik til indie-spillet Fez fra 2012, gemte billeder i flere af spillets musikstykker. Ligesom musikeren Aphex Twin har gemt billeder i musikken på hans Windowlicker EP fra 1999.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
1. juni 2016 kl. 11:05

Hvis man kan erhverve sig .wad filerne og man er fan af de gamle Doom spil, så kan jeg anbefale at prøve Brutal Doom. Det har været en fornøjelse at gennemføre spillene igen med optimerede lyde, controls og textures. Ps. Man er noob hvis man hopper. ;)